Terug

Volg Vandaag Inside

Quilindschy Hartman: 'Er is geen bedrag waarvoor ik naar Ajax zou gaan'

Quilindschy Hartman: 'Er is geen bedrag waarvoor ik naar Ajax zou gaan'

29 jan 2024, 14:32

Quilindschy Hartman heeft in gesprek met het NOS Jeugdjournaal vragen van jonge Feyenoord-fans beantwoord. Tijdens het gesprek spreekt Hartman zijn wensen uit voor het EK 2024 en komt aartsrivaal Ajax ter sprake.

Voor de Feyenoord-verdediger is er altijd een wedstrijd waar hij het meest naar uitkijkt: "Op nummer één staat Ajax-thuis en op nummer twee Ajax-uit." Die wedstrijden zou hij natuurlijk ook in het shirt van de concurrent kunnen spelen, maar dat is voor de Oranje-international geen optie: "Ik geloof sowieso niet dat ik daar zou passen. Er zijn andere spelers die daar thuishoren, maar ik voel me meer thuis bij Feyenoord." De vraag of een hoger salaris zijn beslissing zou kunnen beïnvloeden, wordt lachend beantwoord: "Ik denk niet dat er een bedrag is waarvoor ik die kant op zou gaan."

Ook het Nederlands Elftal komt ter sprake, de 22-jarige verdediger maakte vorig jaar in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk zijn debuut voor Oranje: “Voor je land spelen is net wat anders dan spelen voor je club. Voor Feyenoord heb ik natuurlijk hele warme gevoelens. Maar voor je land spelen, dan speel je letterlijk voor iedereen die hier woont.”

Bij zijn debuut voor Oranje was Hartman meteen trefzeker: “Dat geeft een heel trots gevoel. Een heel gaaf moment, misschien wel het gaafste moment uit mijn carrière tot nu toe.” Wanneer het EK in Duitsland ter sprake komt, begint Hartman te glunderen: “Ik hoop, als ik zo doorga, dat ik daar ook onderdeel van uit mag maken. Een eindtoernooi is het allermooiste wat er is. Ik denk als ik zo doorga, dat ik wel erbij ben,” besluit Hartman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.