Terug

Volg Vandaag Inside

Qatari maken balans van WK op: 'We hebben onze belofte waargemaakt'

Qatari maken balans van WK op: 'We hebben onze belofte waargemaakt'

19 dec 2022, 08:33

In Qatar zijn ze erg tevreden met het verloop van het WK voetbal. Het toernooi heeft gezorgd voor een ander beeld op het land en de Arabische wereld, zo stellen emir Tamim bin Hamad Al Thani en Hassan Al Thawadi, voorzitter van het organisatiecomité.

Tegenover Sky Sports geeft Al Thawadi aan dat dit nog maar het begin is voor Qatar. "Dit was een feest van het Arabische volk, onze cultuur, onze traditie en onze historie. Het zal niet eindigen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken", concludeert de bestuurder.

Ook vindt Al Thawadi dat het WK het beeld van Qatar heeft veranderd. "Ik hoorde van velen, met name uit Europa, dat ze waren gekomen om hun team aan te moedigen maar wel met zorgen. Maar dat ze na hun ontmoetingen met de Qatarese mensen en de gastvrijheid met een andere mening vertrokken zijn. Op dit punt was het een platform om mensen op ongeëvenaarde manier bij elkaar te brengen".

Emir Tamim bin Hamad Al Thani vindt dat Qatar zijn belofte is nagekomen en iedereen kennis heeft kunnen maken met de cultuur van het land. "We hebben onze belofte waargemaakt, om een buitengewoon toernooi in de Arabische wereld te organiseren dat de volkeren in de wereld de mogelijkheid heeft geboden de rijkdom van onze cultuur en de originaliteit van onze wereld te leren kennen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.