Terug

Volg Vandaag Inside

Qatar wint voor de eerste keer de Azië Cup

Qatar wint voor de eerste keer de Azië Cup

1 feb 2019, 18:18

ABU DHABI (ANP) - De voetballers van Qatar hebben voor de eerste keer de Azië Cup gewonnen. In Abu Dhabi versloegen ze in de finale Japan, viervoudig winnaar van het evenement, met 3-1.

Voor de formatie van de Spaanse bondscoach Felix Sánchez maakte Almoez Ali de openingstreffer. Voor de geboren Soedanees was het zijn negende doelpunt van het toernooi, een record. Hatim Abdelaziz en Akram Afif (strafschop) scoorden eveneens. De Japanse treffer, van Takumi Minamino, betekende pas het eerste tegendoelpunt van Qatar op het evenement in de Verenigde Arabische Emiraten.

Middenvelder Ritsu Doan van FC Groningen speelde het hele duel bij Japan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.