PSV'er Götze benoemt tot Europa League Speler van de Week

17 sep 2021, 19:41

Mario Götze is vrijdag in de prijzen gevallen voor zijn solide optreden tijdens de Europa League-wedstrijd PSV - Real Sociedad. De UEFA benoemde de Duitser tot 'Speler van de Week' in de Europese competitie. De verkiezing voor de Eindhovenaar betekent wederom een individuele titel voor een speler uit de Nederlandse Eredivisie, aangezien Ajacied Sébastien Haller de Champions League-variant in de wacht sleepte na zijn vier doelpunten tegen Sporting Lissabon.

Met een doelpunt en een assist was Götze bepalend in het 2-2 gelijkspel tegen het team uit Baskenland. In minuut 31 was het de Duitse middenvelder die de ban brak voor PSV door een rebound te benutten: 1-0. In de tweede helft leidde zijn actie en steekpas op Cody Gakpo opnieuw tot ontlading in het Phillips Stadion. Het betekende de gelijkmaker, waardoor PSV de punten deelde met Sociedad.

Voor de wedstrijd liet Johan weten dat hij niet zo'n fan is van de Duitse vedette. Bekijk het fragment hieronder terug!

Johan over Götze: 'Een beetje een zondagmiddagvoetballer, met goed weer'