Terug

Volg Vandaag Inside

PSV ziet voorsprong op Ajax verder slinken

PSV ziet voorsprong op Ajax verder slinken

24 feb 2019, 17:47

EINDHOVEN (ANP) - De titelstrijd in de eredivisie is weer helemaal open. PSV verspeelde zondag voor de derde week op rij punten. Na gelijke spelen in uitwedstrijden tegen FC Utrecht (2-2) en sc Heerenveen (2-2) ging het voor de koploper nu ook mis in Eindhoven. Tegen Feyenoord kwam PSV niet verder dan 1-1. De voorsprong van het elftal van coach Mark van Bommel op Ajax is nu weer twee punten, net zoveel als met het ingaan van de winterstop.

Feyenoord speelde vorige week tegen FC Groningen (1-0 verlies) de slechtste wedstrijd onder leiding van Giovanni van Bronckhorst, zo oordeelde de trainer zelf. De Rotterdammers wilden zich in Eindhoven revancheren, zo werd vanaf de eerste minuut duidelijk. Dat Feyenoord niet meer meedoet in de titelstrijd en woensdag de belangrijke bekerwedstrijd tegen Ajax wacht, was wat dat betreft niet zichtbaar. Van Bronckhorst hield wel Robin van Persie op de bank om hem te sparen voor de halve finale.

Van Bronckhorst had het in tactisch opzicht goed voor elkaar. Feyenoord nam het initiatief en vond steeds de vrije man. PSV moest de bal vaak aan Feyenoord laten en gokte op een snelle omschakeling. In de 21e minuut leidde dat bijna tot de openingstreffer. Na een fraaie steekpass van Steven Bergwijn schoot topscorer Luuk de Jong in vrije positie naast.

Schotkansen

Verder kwam het gevaar vooral van Feyenoord, dat gevaarlijk werd met korte combinaties door het centrum. Dat leverde enkele schotkansen op, maar een doelpunt voor Feyenoord bleef uit.

Van Bommel slachtofferde in de rust Gastón Pereiro. De jonge aanvaller Cody Gakpo kreeg een kans. PSV kwam iets beter in de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier kansen via Bergwijn en De Jong. Feyenoord was zelf via Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra ook dicht bij de openingstreffer.

Rode kaart

Sven van Beek, die tegen FC Groningen in eigen doel schoot, was opnieuw ongelukkig. Hij kreeg na een uur spelen een rode kaart toen hij na een inschattingsfout de doorgebroken Bergwijn aantikte.

PSV voerde de druk op, maar Feyenoord scoorde. Jørgensen schoot in de 70e minuut via de binnenkant van de paal raak. Lozano bracht de thuisploeg in de 72e minuut langszij door de bal na een voorzet van links knap in het doel te werken. Doelman Kenneth Vermeer hield Feyenoord in de slotfase met enkele goede reddingen op de been.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.