Terug

Volg Vandaag Inside

PSV zegt contract Schwaab formeel op, Afellay in de wachtkamer

PSV zegt contract Schwaab formeel op, Afellay in de wachtkamer

28 mrt 2020, 09:48

De Duitse verdediger Daniel Schwaab vertrekt vermoedelijk na dit seizoen bij PSV. De 31-jarige Schwaab kreeg van de clubleiding te horen dat zijn aflopende contract formeel is opgezegd. Bij spelers met een contract dat tussentijds is verlengd, moet dat voor 1 april gebeuren. Doen clubs dat niet, dan wordt de verbintenis automatisch tegen dezelfde voorwaarden verlengd.

Schwaab nam vorig jaar al afscheid van PSV. De Duitser keerde vanwege privéomstandigheden terug naar eigen land. Drie maanden later was de "honger", zoals Schwaab het zelf noemde, echter weer terug. Hij besloot daarom opnieuw voor een jaar te tekenen bij PSV.

De centrumverdediger speelde dit seizoen achttien wedstrijden in de eredivisie, die is stilgelegd vanwege het coronavirus. Het lijkt erop dat de nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt komend seizoen geen plek heeft voor zijn landgenoot Schwaab.

Naast het contract van de Duitse verdediger zijn de contracten van 7 andere PSV'ers opgezegd. Yanick van Osch en Jong PSV-spelers Maxime Soulas, Robin Lauwers, Oliver Horvath, Steven Theunissen. Baggio Wallenburg en Amar Catic mogen uit kijken naar een nieuwe club.

Aanvoerder Ibrahim Afellay moet nog even wachten op duidelijkheid over zijn toekomst. Over de toekomst van de 33-jarige middenvelder wordt op een later moment besloten. PSV meldt dat de club daar langer de tijd voor neemt.

VIDEO - Schwaab wil niet naar personen wijzen: 'Je moet er klaar voor zijn!'

Schwaab wil niet naar personen wijzen: 'Je moet er klaar voor zijn!'
3:16
Schwaab wil niet naar personen wijzen: 'Je moet er klaar voor zijn!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.