Terug

Volg Vandaag Inside

PSV wint met ruime cijfers van zwak FC Utrecht

PSV wint met ruime cijfers van zwak FC Utrecht

16 okt 2022, 00:00

FC Utrecht blijft voorlopig de favoriete tegenstander van PSV in het Philips-stadion. De club verloor zondag voor de 26e keer op rij een competitiewedstrijd in Eindhoven (6-1). Xavi Simons, Guus Til en de ingevallen Anwar El Ghazi scoorden allen tweemaal voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij.

FC Utrecht hield op 16 maart 1996 voor het laatst een punt over aan een competitiewedstrijd in het Philips-stadion (0-0). De ploeg uit de Domstad bood zondag nauwelijks partij aan de thuisploeg die in ieder geval voor even de koppositie van de Eredivisie heeft veroverd. AZ en Ajax komen nog in actie in de tiende speelronde en kunnen PSV weer passeren op de ranglijst.

Opnieuw was PSV voor eigen publiek veel te sterk voor de Utrechters, die er ook onder de nieuwe trainer Henk Fraser voorlopig niet in slagen de grote ambities van de clubleiding waar te maken. FC Utrecht wil zo graag aansluiting vinden met de beste clubs van de Eredivisie, maar vindt zich na tien speelronden terug in de middenmoot met slechts 12 punten uit tien duels.

PSV startte met de spelers die donderdag de basis legden voor de zege op FC Zürich (5-0) in de Europa League. Noni Madueke ontbrak nog in de selectie van trainer Van Nistelrooij. De aanvaller is bijna hersteld van een enkelblessure en stapt mogelijk woensdag in een vliegtuig naar Londen voor het uitduel met Arsenal in de Europa League.

Bij FC Utrecht keerden Jens Toornstra en Taylor Booth terug in de basisploeg. Djevencio van der Kust startte als linksback en ging niet vrijuit bij de eerste twee treffers van de thuisploeg. Simons kon in de 8e minuut de score openen omdat Van der Kust aan de verkeerde kant verdedigde. Sander van de Streek maakte in de 24e minuut gelijk, nadat Armando Obispo zich had verslikt in een lange bal van Toornstra (1-1). Vervolgens verloor Van der Kust in de 33e minuut Til uit het oog (2-1). Til trof in de 38e minuut opnieuw doel op aangeven van Cody Gakpo.

Trainer Fraser wisselde in de rust Bast Dost, Modibo Sagnan en Toornstra, maar PSV bleef het duel domineren. Simons maakte in de 60e minuut zijn tweede doelpunt. Het kwam FC Utrecht niet slecht uit dat PSV in het laatste half uur overschakelde naar een lager tempo, met het oog op het nog drukke programma voor het WK in Qatar. Toch liet de ingevallen El Ghazi in de slotfase nog met twee treffers van zich horen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.