Terug

Volg Vandaag Inside

PSV weigert schikkingsvoorstel KNVB na antisemitische spreekkoren tijdens duel met Ajax

PSV weigert schikkingsvoorstel KNVB na antisemitische spreekkoren tijdens duel met Ajax

8 nov 2022, 11:39

PSV weigert een schikkingsvoorstel van 20.000 euro aan de KNVB. De Eindhovense club moet dat bedrag betalen vanwege antisemitische spreekkoren tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. PSV vindt dat de KNVB met twee maten meet en niet optreedt tegen homofobe spreekkoren en wil daarom de boete nu niet betalen, meldt een woordvoerder.

Tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PSV, eind juli, waren in de Johan Cruijff ArenA antisemitische spreekkoren te horen. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam besloot daarop de Eindhovense aanhang in haar stad te weren tijdens de ontmoeting van afgelopen zondag. Ajax-fans zongen tijdens de wedstrijden tegen PSV, zowel eind juli als zondag, 'Alle boeren zijn homo', gericht tegen PSV.

PSV vindt het vreemd dat wel wordt opgetreden tegen antisemitische spreekkoren, maar niet tegen homofobe spreekkoren. Omdat de Brabantse club het schikkingsvoorstel weigert, zal de KNVB nu vermoedelijk een tuchtzaak starten.

Algemeen directeur Marcel Brands liet afgelopen zondag bij Goedemorgen Eredivisie al weten dat hij vindt dat de KNVB met twee maten meet: "In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal werd van twee kanten gezongen. Daar irriteerden wij ons ook aan, want wij denken: ga gewoon achter je ploeg staan en laat de tegenstander met rust. We kregen een rapport van de KNVB waarin per minuut stond weergegeven wat er werd gezongen. Ajax stond vermeld in dat rapport, maar desondanks werd er niet eens een vooronderzoek ingesteld. Het gaat me niet om Ajax, maar hoe kan ik aan onze achterban uitleggen waarom er met twee maten wordt gemeten? Dat valt niet uit te leggen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.