PSV weet niet te winnen bij FC Twente: 1-1

22 nov 2020, 19:41

PSV heeft voor de derde keer dit seizoen punten verspeeld in de eredivisie. Na een gelijkspel bij Heracles Almelo (1-1) en een nederlaag bij Vitesse (2-1) eindigde de uitwedstrijd tegen FC Twente in 1-1. PSV, dat het puntenverlies aan zichzelf te wijten had door vele gemiste kansen voor rust, is nu vierde met 4 punten achterstand op koploper Ajax.

Trainer Roger Schmidt had voor het eerst sinds lange tijd veel te kiezen. PSV werd aan het begin van deze maand zwaar getroffen door het coronavirus en miste tegen ADO Den Haag de nodige spelers. De Eindhovenaren kregen, tot woede van algemeen directeur Toon Gerbrands, geen toestemming voor uitstel. PSV won het duel overigens eenvoudig, met 4-0.

PSV vreesde na de nieuwste interlandperiode weer de nodige spelers terug te krijgen met het coronavirus, maar dat bleek niet het geval. Van de beoogde basisploeg ontbrak zondag alleen de niet fitte Duitse spelmaker Mario Götze. Noni Madueke verving hem.

In Enschede liet PSV zien, als bijna iedereen beschikbaar is, tot veel in staat te zijn. FC Twente kende een uitstekende seizoensstart en trainer Ron Jans was benieuwd of zijn elftal zich een beetje kon meten met de Nederlandse top. PSV was Twente voor rust echter duidelijk de baas. De ploeg van Schmidt speelde in een hoog tempo en met veel power.

PSV opende in de 8e minuut al de score. Doelman Joël Drommel, die vorige week voor het eerst deel uitmaakte van de selectie van het Nederlands elftal, had zijn elftal al een paar keer gered maar was op een inzet van dichtbij van Donyell Malen (na een hoekschop) kansloos.

De Brabanders lieten na om verder uit te lopen. Eran Zahavi kreeg de grootste kansen. De Israëliër miste kort voor rust een strafschop. Drommel stopte zijn inzet. Het was ook niet duidelijk waarom Pol van Boekel op aanraden van videoscheidsrechter Serdar Gözübüyük een penalty had gegeven.

PSV liet Twente zo in de wedstrijd en daar maakten de Enschedeërs na rust dankbaar gebruik van. PSV kon het hoge tempo van de eerste helft niet volhouden. Twente kwam in de 63e minuut langszij na een benutte strafschop van Danilo, gegeven na een handsbal van Cody Gakpo. Het betekende voor de Braziliaan zijn negende treffer dit seizoen.

Twente was in het vervolg via Vaclav Cerny het dichtst bij nog een doelpunt. PSV speelde enkele aanvallen onzorgvuldig uit.