PSV walst in tweede helft over FC Utrecht heen

4 dec 2021, 18:23

PSV heeft zaterdag een ruime zege geboekt op FC Utrecht. De Eindhovenaren vierden de terugkeer van Cody Gakpo en Noni Madueke met een overtuigende 4-1 eindstand. De eerste helft kwamen de Domstedelingen nog op voorsprong via Mike van der Hoorn. Dat werd ongedaan gemaakt door doelpunten van Gakpo, André Ramalho, Ritsu Doan en Philip Mwene.

FC Utrecht kwam dankzij een kopbal van Mike van der Hoorn uit een hoekschop in de 12e minuut op voorsprong. Cody Gakpo, teruggekeerd na een blessure, maakte in de 27e minuut gelijk. Verdediger André Ramalho zorgde er kort daarna voor dat PSV met een voorsprong ging rusten. De thuisploeg liep via Ritsu Doan en Philipp Mwene in de tweede helft verder uit.

FC Utrecht blijft door het verlies de nummer 4 in de Eredivisie met nu een achterstand van 8 punten op PSV, dat zich komende donderdag bij Real Sociedad voor de volgende ronde van de Europa League hoopt te plaatsen.