PSV verstevigt koppositie met ruime uitzege bij FC Volendam

11 feb 2024, 18:49

PSV heeft de koppositie van de Eredivisie verstevigd. De soevereine lijstaanvoerder won de uitwedstrijd tegen FC Volendam met 5-1.

PSV heeft nu een voorsprong van 13 punten op Feyenoord, de nummer 2 van de ranglijst die later op zondag Sparta Rotterdam nog ontvangt.

FC Volendam nam al in de eerste minuut de leiding. Jordan Teze werkte een voorzet van George Cox in eigen doel. Ismael Saibari maakte in de 13e minuut gelijk, op aangeven van Teze. PSV ontsnapte in de 21e minuut toen de snelle Zach Booth op de paal schoot.

PSV nam in de tweede helft de regie in handen. Jerdy Schouten maakte in de 52e minuut het tweede doelpunt van PSV. Teze tekende voor 1-3 en leverde ook de assist op de 1-4 van de ingevallen Ricardo Pepi. Isaac Babadi, eveneens ingevallen, bepaalde de eindstand (1-5).