Terug

Volg Vandaag Inside

PSV versterkt zich met Argentijnse doelman Benítez

PSV versterkt zich met Argentijnse doelman Benítez

20 juni 2022, 17:29

PSV heeft de selectie voor komend seizoen versterkt met Walter Benítez. De 29-jarige doelman komt transfervrij over van de Franse club OGC Nice. Benítez is al in Eindhoven en ondergaat daar de medische keuring, zei de nieuwe hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij maandag.

"Karakter, prof en winnaar: dat zijn drie woorden die op hem van toepassing zijn", aldus Van Nistelrooij. "Het is een allroundkeeper op een heel hoog niveau."

De Argentijnse Benítez is de eerste doelman bij PSV. Joël Drommel, die een jaar geleden werd overgenomen van FC Twente, moet dus genoegen nemen met een rol als reserve. "Joël schrijven we absoluut nog niet af. Hij is nu nog niet waar hij moet zijn", aldus Van Nistelrooij. Of hij in aanmerking komt voor verhuur? Dat soort zaken kunnen altijd ontstaan, maar dat is niet de insteek voor nu."

PSV legde maandag ook Boy Waterman vast. De 38-jarige doelman is achter Drommel de derde keuze.

Van Nistelrooij wil zijn selectie op meerdere posities versterken. 'Bij het doorlichten van de selectie, kwamen we uit op twee prioriteiten: een doelman en een nummer 9, een spits. Als je hoog inzet op die positie, komen er namen op die ook voor jullie niet raar zijn. Soms is iemand transfervrij, zoals Benítez, soms niet. Hopelijk kunnen we de komende weken doorschakelen.' Luuk de Jong is een van de opties voor de spitspositie.

Enkele PSV'ers staan in de belangstelling van andere clubs, onder wie Cody Gakpo. 'Het liefst krijg ik zo snel mogelijk duidelijkheid', aldus Van Nistelrooij. 'Maar je weet ook dat je gebonden bent aan een transferwindow. Hij weet wat hij wil. En of hij dan die keuze wil maken op voorhand of niet, dat is aan de speler.'

Middenvelder Ibrahim Sangaré wordt ook gelinkt aan een buitenlands avontuur. 'Ik heb met hem gesproken, hoe ik zijn rol zie. Daar ging het vooral over. Sangaré wil heel graag blijven. Maar we weten hoe de transfermarkt werkt. Als er iets komt, weet je ook hoe laat het is', aldus Van Nistelrooij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.