PSV verspeelt dure punten in Den Haag na omhaal Kramer

13 feb 2021, 19:30

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw punten verspeeld. Twee weken na de nederlaag bij Feyenoord (3-1) wisten de Eindhovenaren ook niet te winnen bij het laaggeklasseerde ADO Den Haag: 2-2. PSV heeft nu 9 verliespunten meer dan koploper Ajax, dat zaterdag tegen Heracles Almelo voetbalt.

PSV was voor rust veel beter dan ADO maar miste vele kansen. De grootste was voor Philipp Max, die de bal uit een strafschop hoog over schoot. ADO kreeg één kans en die ging er via Bobby Adekanye wel in: 1-0.

Na rust zorgde Donyell Malen in de korte hoek voor de 1-1. De topscorer nam in de 76e minuut, na een fout van Jamal Amofa, ook de 1-2 voor zijn rekening. PSV liet na om verder uit te lopen en Michiel Kramer zorgde in blessuretijd met een omhaal voor de onverwachte 2-2.

ADO Den Haag blijft voorlaatste in de Eredivisie met 13 punten. De achterstand op nummer 15 RKC Waalwijk, dat vrijdag won van FC Emmen, is nu 6 punten.