Terug

Volg Vandaag Inside

PSV verspeelt bij FC Utrecht eerste punten en grijpt naast record

PSV verspeelt bij FC Utrecht eerste punten en grijpt naast record

21 jan 2024, 14:14

PSV heeft voor het eerst dit seizoen punten verspeeld in de Eredivisie. Het elftal van trainer Peter Bosz kwam in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht niet verder dan een gelijkspel: 1-1. PSV liet daarmee de kans op een record liggen. De Eindhovenaren hadden als eerste club de eerste achttien duels van het seizoen kunnen winnen.

Feyenoord, dat op de tweede plaats staat, kan de achterstand op de koploper later op zondag tot 10 punten verkleinen. De regerend kampioen gaat op bezoek bij Vitesse.

PSV had met zeventien achtereenvolgende zeges het record gedeeld al wel in handen. Ook in het seizoen 1987/1988 ging het voor het eerst mis in de achttiende speelronde. Het elftal van coach Guus Hiddink speelde toen met 2-2 gelijk tegen FC Twente. PSV won dat seizoen de Europa Cup 1, de landstitel en de KNVB-beker. De club is ook dit seizoen nog op die drie fronten actief. Woensdag volgt in De Kuip de ontmoeting met Feyenoord in de achtste finales van de beker en volgende maand is Borussia Dortmund de opponent in de achtste finales van de Champions League.

De focus bij de Brabanders ligt echter op de competitie. PSV wacht sinds 2018 op de landstitel. Tegen Utrecht leek een achttiende zege op rij in de beginfase aanstaande. Op aangeven van Sergiño Dest kopte Johan Bakayoko de bal al in de 7e minuut binnen: 0-1.

Die goede start kreeg geen vervolg. PSV noteerde op het doelpunt na geen serieuze kansen voor rust. FC Utrecht werd tegen het einde van de eerste helft voor het eerst gevaarlijk. Doelman Walter Benítez kon een dwarrelbal van Souffian El Karouani net tot hoekschop verwerken. De Argentijn hield kort daarna ook oud-PSV'er Sam Lammers van scoren af.

De thuisclub trok de goede lijn in de tweede helft door en zette PSV flink onder druk, een beeld wat dit seizoen nog maar weinig te zien is geweest. Nadat verdediger Hidde ter Avest de bal eerst nog tegen de lat kopte, had Othmane Boussaid in de 53e minuut wel succes. Na een voorzet van Lammers schoot de Belg de 1-1 binnen.

Bosz bracht Hirving Lozano halverwege de tweede helft in de ploeg. De Mexicaan was met een bal tegen de lat, een kwartier voor tijd, dicht in de buurt van een doelpunt. Aan de overkant schoot Boussaid net naast.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.