Terug

Volg Vandaag Inside

PSV verliest bij AZ en kan titel vergeten

PSV verliest bij AZ en kan titel vergeten

12 mei 2019, 18:40

Mark van Bommel besluit zijn eerste seizoen als hoofdtrainer zonder prijs. PSV verloor zondag op de voorlaatste speeldag van de eredivisie met 1-0 bij AZ en kan daardoor de landstitel vergeten. Alleen in theorie kan PSV koploper Ajax woensdag nog passeren, maar dan is zowel bij PSV - Heracles Almelo als De Graafschap - Ajax een enorm voetbalwonder nodig.

PSV startte het seizoen begin augustus met verlies van de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Eind oktober was RKC Waalwijk in de tweede ronde van het bekertoernooi te sterk voor de Eindhovenaren, die in december ook werden uitgeschakeld in de Champions League. Schrale troost voor PSV is dat het als een van de beste nummers twee ooit eindigt in de eredivisie.

De wedstrijd in Alkmaar was nog maar net onderweg of er klonk al luid gejuich uit het vak met PSV-supporters. Het vroege doelpunt van FC Utrecht bij Ajax kon de spelers van de regerend kampioen niet zijn ontgaan. Het was niet zo dat ze er onbevangen of vrijer door gingen spelen. PSV voetbalde heel voorzichtig en ook AZ weigerde veel risico te nemen. Het gevolg was een eerste helft zonder echte hoogtepunten.

Blessure Lozano

Bij PSV verving Cody Gakpo de geblesseerde Hirving Lozano. Voor de 20-jarige Eindhovenaar betekende het zijn tweede basisplaats dit seizoen in de eredivisie.

De tweede helft was veel vermakelijker. AZ, dat nu zeker is van de vierde plaats, begon agressief en zette PSV onder druk. Dat leidde in de 49e minuut tot de openingstreffer. Op aangeven van Mats Seuntjens schoot Guus Til van dichtbij binnen. Voor de aanvoerder van de Alkmaarders betekende het zijn twaalfde treffer van het seizoen. Calvin Stengs had de voorsprong kort daarna kunnen vergroten, maar hij schoot de bal tegen de paal.

Minimaal gelijkspel

PSV had minimaal een gelijkspel nodig om de titelstrijd tot woensdag spannend te houden. Van Bommel bracht na een uur spelen de Mexicaan Érick Gutiérrez in de ploeg als vervanger voor Michal Sadilek.

De Eindhovenaren drukten AZ steeds verder achteruit en kregen via Donyell Malen en Gakpo kansen op de gelijkmaker. Die bleef echter uit. Ook het inbrengen van Mohammed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal hielp de uittredend kampioen niet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.