Terug

Volg Vandaag Inside

PSV trekt goede start door en wint eerste duel van het seizoen van FC Utrecht

PSV trekt goede start door en wint eerste duel van het seizoen van FC Utrecht

12 aug 2023, 00:00

PSV is de jacht op de 25e landstitel in de Eredivisie begonnen met een overwinning. De Eindhovenaren waren in eigen stadion met 2-0 te sterk voor FC Utrecht. De overwinning was verdiend en had nog wat hoger kunnen uitvallen, maar PSV gaf in de omschakeling ook geregeld ruimte weg en ontsnapte een aantal keer aan een tegendoelpunt.

De nieuwe trainer Peter Bosz beleeft zo de start die hij zich vooraf wenste. Vorige week vrijdag zag hij zijn elftal ten koste van Feyenoord de Johan Cruijff Schaal winnen (1-0) en dinsdag verzekerde PSV zich in de derde voorronde van de Champions League van een goede uitgangspositie door Sturm Graz met 4-1 te verslaan.

PSV begon sterk tegen FC Utrecht, met een hoofdrol voor Noa Lang. De linksbuiten stuurde met enkele fijne passes (soms met de buitenkant van de voet) linksback Patrick van Aanholt geregeld de diepte in. De eindpass van Van Aanholt was een paar keer net niet goed genoeg. Zo hadden middenvelder Isaac Babadi en Johan Bakayoko de bal in de beginfase voor het inschieten, maar belandde de bal tussen hun in. Doelman Vasilis Barkas redde Utrecht een paar keer goed.

Naast de onlangs gehuurde middenvelder Malik Tillman, die op de reservebank bleef, hoopt PSV ook snel Bologna-middenvelder Jerdy Schouten aan de selectie toe te voegen. De ontmoeting met Utrecht liet zien dat het niet onverstandig is nog een centrale verdediger aan de selectie toe te voegen. Bosz kiest voorlopig voor Olivier Boscagli en André Ramalho. Utrecht profiteerde van de ruimte die achter de twee niet zo snelle verdedigers lag. Ramalho liet zich in de 21e minuut van de bal zetten door Tasos Douvikas, maar de spits scoorde niet. Even later ging een omhaal van Douvikas net naast.

Utrecht leek de rust met een gelijke stand te halen, maar Lang schoot in blessuretijd de bal fraai via de paal in de linkerbovenhoek: 1-0.

Ismael Saibari verving halverwege de 18-jarige Babadi, die het vrij lastig had. PSV ging op jacht naar de tweede treffer, maar zag Utrecht uit de counter bijna toeslaan. Douvikas stuitte in de 52e minuut op keeper Walter Benítez. Yorbe Vertessen, een andere invaller, maakte uiteindelijk het verschil. De Belg bleef in de 77e minuut oog in oog met Barkas koelbloedig: 2-0.

In de slotfase maakte de 17-jarige middenvelder Tygo Land zijn debuut voor PSV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.