Terug

Volg Vandaag Inside

Schmidt: 'Ik denk dat ze bij de KNVB helemaal niets van voetbal begrijpen'

Schmidt: 'Ik denk dat ze bij de KNVB helemaal niets van voetbal begrijpen'

1 nov 2020, 18:30

Roger Schmidt heeft zondag flink uitgehaald naar de KNVB. De trainer van PSV vindt het onbegrijpelijk dat de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag niet werd uitgesteld. Schmidt en PSV zouden dat graag hebben gezien vanwege vele coronagevallen binnen de selectie.

"Morgen hebben we de volgende testronde", aldus Schmidt tegen FOX Sports. "Misschien hebben we dan wel weer nieuwe geïnfecteerde spelers. De KNVB weet dat. Ze zeggen dat we genoeg spelers over hebben om te voetballen. We spelen om de drie dagen een wedstrijd. Ik denk dat ze bij de KNVB helemaal niets van voetbal begrijpen."

Schmidt vindt het onbegrijpelijk dat de KNVB zijn club zo lang in het ongewisse liet. "Ze hebben er 17 uur over gedaan om tot een besluit te komen dat we moesten voetballen. Zaterdagavond, nadat we de nieuwe positieve gevallen te horen kregen, hebben we contact met ze gezocht. Pas tegen het einde van zondagochtend kregen we uitsluitsel. Ze begrijpen niets van je met een team voorbereiden op een wedstrijd. Dat zijn mensen die thuis zitten en een besluit nemen op basis van regels. En die regels zijn niet correct. Het lijkt wel of onze situatie ze niets interesseert, net als de gezondheid van onze spelers en stafleden."

Het was zondag, na Granada, Vitesse en Omonia Nicosia, al de vierde keer op rij dat Schmidt vanwege vele coronagevallen in zijn selectie moest puzzelen om tot een zo goed mogelijke opstelling te komen.

"Deze wedstrijd is niet zozeer lastig voor mij, dat is het vooral voor mijn spelers", zei Schmidt voor aanvang van het duel op het eigen clubkanaal op wat rustigere toon dan tegen FOX Sports. "Zij voetballen veel wedstrijden deze dagen. Natuurlijk zijn we blij dat we zoveel wedstrijden mogen spelen, want we willen ons ook in Europa laten zien. Maar als we zo'n smalle selectie hebben als nu, moet bijna iedereen vandaag ook weer de volle 90 minuten spelen. Het is moeilijk voor de spelers om in zo'n korte tijd goed te herstellen. Tussen de wedstrijd van donderdag en zondag zit gewoon heel weinig tijd. We doen ons best, net als donderdag. Het wisselen wordt vandaag ook weer een uitdaging."

Ook vorige week was Roger Schmidt al boos, toen op scheidsrechter Bas Nijhuis. Bekijk het in de beelden hieronder!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.