PSV tegen VVV naar achtste zege op een rij

6 okt 2018, 23:48

EINDHOVEN (ANP) - PSV mag in de eredivisie steeds meer gaan denken aan het verbreken van records. De Eindhovenaren wonnen zaterdag zonder problemen ook de achtste wedstrijd van het seizoen. VVV-Venlo had in het Philips-stadion weinig in te brengen: 4-0.

PSV won drie maal eerder de eerste acht wedstrijden in de eredivisie. Dat was in de seizoenen 1974/1975, 1987/1988 en 1999/2000. In 1987/1988 verspeelden de Brabanders onder leiding van Guus Hiddink in de eerste zeventien duels zelfs geen enkel punt. Met FC Emmen (thuis), FC Groningen (uit), Vitesse (thuis), De Graafschap (uit) en sc Heerenveen (thuis) als eerstkomende tegenstanders in de eredivisie is het niet onmogelijk de huidige reeks nog even door te trekken.

Tegen VVV had Trent Sainsbury voor het eerst dit seizoen een basisplaats. De Australiër nam in het centrum van de verdediging de plaats in van de Duitser Daniel Schwaab, die ziek was. Verder startte Mark van Bommel met dezelfde spelers waar hij al wekenlang een beroep op doet. Van die tien kregen er vrijdag liefst vijf een uitnodiging voor Oranje: doelman Jeroen Zoet, verdediger Denzel Dumfries, middenvelder Pablo Rosario en aanvallers Steven Bergwijn en Luuk de Jong. PSV is daarmee van alle clubs momenteel het best vertegenwoordigd bij het Nederlands elftal.

Ideale tegenstander

PSV trof met de Venlonaren een ideale tegenstander om de teleurstelling na het verlies tegen Inter in de Champions League van woensdag (1-2) weg te spelen. De thuisploeg had vanaf het begin het initiatief en kreeg ruimte om te voetballen. Toch duurde het tot de 34e minuut voordat de regerend kampioen op voorsprong kwam. Na een goede aanval via Gastón Pereiro, Luuk de Jong en opnieuw Pereiro kreeg Hirving Lozano de kans doelman Lars Unnerstall (gehuurd van PSV) te passeren.

In de tweede helft besliste De Jong het duel. De aanvoerder verlengde een harde voorzet van Steven Bergwijn in de 64e minuut succesvol met zijn hoofd. Invaller Érick Gutiérrez zorgde in de 87e minuut voor 3-0 en Lozano benutte in blessuretijd een strafschop. De Mexicaanse aanvaller staat in de eredivisie nu op zeven doelpunten en De Jong op zes.