Terug

Volg Vandaag Inside

PSV-supporters keren zich op sociale media tegen eigen spelersgroep

PSV-supporters keren zich op sociale media tegen eigen spelersgroep

26 mei 2023, 11:39

Op sociale media keren enkele PSV-fans zich tegen de club. Volgens clubwatcher Rik Elfrink worden spelers met veel aannames geconfronteerd, vertelt hij in het Eindhovens Dagblad.

Na het plotselinge vertrek van trainer Ruud van Nistelrooij en de persconferentie van Earnest Stewart en Marcel Brands die daarop volgde, worden er door supporters verwijten naar de club gemaakt. Een groep spelers krijgt vanuit de supporters de schuld van het vertrek van de coach. Onlangs berichtte De Telegraaf dat acht spelers naar de directie waren gestapt om hun beklag te doen over het functioneren van hun trainer. Een week later kondigde Van Nistelrooij zijn vertrek aan.

Volgens Elfrink zijn de PSV-spelers niet blij met de berichten op sociale media: "Spelers worden op sociale media met tal van aannames van supporters geconfronteerd en zijn daar niet content mee omdat ze naar eigen zeggen niets te maken hebben met de berichtgeving. PSV gaat desgevraagd niet meer in op de zaak en wil ook niet vertellen wie nou wel of niet bij welk gesprek is geweest."

Algemeen directeur Marcel Brands vindt het zeer kwalijk dat er berichten zijn uitgelekt, maar vertrouwt de spelersgroep: "Ik ben ervan overtuigd dat dat niet van de spelers komt. Misschien vanuit entourages. Ik kan dat niet beoordelen. Dat is zoeken naar dingen die je waarschijnlijk nooit zult weten. De intentie bij ons is om dingen altijd te verbeteren." Technisch directeur Earnest Stewart laat weten niemand iets kwalijk te nemen: "We gaan niemand iets kwalijk nemen, maar we proberen een veilige omgeving te creëren. Dat moet altijd gewaarborgd zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.