Terug

Volg Vandaag Inside

PSV strikt Ivoriaans international Sangaré

PSV strikt Ivoriaans international Sangaré

28 sep 2020, 13:21

PSV heeft zich versterkt met de Ivoriaanse middenvelder Ibrahim Sangaré. De 22-jarige international ondertekent in Eindhoven een contract voor vijf jaar. 'Ibrahim voegt power, lengte en atletisch vermogen toe aan ons middenveld', zegt technisch manager John de Jong. 'Dat zijn specifieke kwaliteiten die van toegevoegde waarde zijn voor onze selectie.'

Sangaré staat al geruime tijd op de radar bij PSV. 'Hij is een speler met veel aansprekende kenmerken, die al op jonge leeftijd debuteerde in een topcompetitie. Zulke jongens kunnen op den duur interessant worden voor PSV en daarom volgen we ze intensief.'

Sangaré degradeerde afgelopen seizoen met Toulouse uit de hoogste Franse competitie. 'Nu was het juiste moment om toe te slaan", aldus De Jong. "Wij waren echter niet de enige die er zo over dachten en daarom zijn we erg blij dat het is gelukt.'

De Ivoriaan speelde vier jaar voor Toulouse. Zijn contract liep nog twee seizoenen door, maar Sangaré was naar eigen zeggen toe aan de volgende stap in zijn carrière. 'Mijn gevoel zegt me dat dit voor nu de beste keuze is', aldus de middenvelder over zijn transfer naar PSV. 'Hier kan ik me ontwikkelen en spelen om de prijzen. Het voetbal dat ze hier willen spelen en de ambities passen bij mij.' Het is nog niet bekend wanneer Sangaré kan debuteren, want er moet nog wat papierwerk in orde worden gemaakt.

PSV versterkte zich de afgelopen weken al met de Zwitserse keeper Yvon Mvogo, de Duitse verdediger Philipp Max en spits Eran Zahavi uit Israël.

Johan bestempelde PSV-speler Ihattaren vorig jaar tot grootste talent van Nederland. Bekijk het fragment hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.