PSV speelt in eerste ontmoeting gelijk tegen AS Monaco

2 aug 2022, 21:56

PSV heeft zichzelf een aardige uitgangspositie verschaft op weg naar de play-offs van de Champions League. De Eindhovenaren speelden gelijk bij AS Monaco, de nummer 3 uit Frankrijk van vorig seizoen: 1-1.

De return in Eindhoven is volgende week dinsdag. De winnaar treft in de play-offs de Belgische club Union of het Schotse Rangers FC van coach Giovanni van Bronckhorst. In de play-offs is een plek te verdienen voor het hoofdtoernooi, waar regerend kampioen Ajax al zeker van is.

PSV zette in het eerste deel van de wedstrijd de sterke start van het seizoen voort. Drie dagen eerder wonnen de Brabanders de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 5-3 van Ajax.

Trainer Ruud van Nistelrooij wijzigde zijn elftal op twee plekken. Philipp Mwene was na een blessure tegen Monaco weer fit genoeg om vanaf het begin mee te doen. De rechterverdediger nam de plek in van Ki-Jana Hoever. Rechts voorin kreeg Ismael Saibari na een goede invalbeurt de voorkeur boven Johan Bakayoko.

PSV had voor rust de controle over de wedstrijd. De bekerwinnaar kreeg halverwege de eerste helft de eerste kans. Joey Veerman schoot vanuit stand naast.

Monaco werd na ruim een half uur voor het eerst gevaarlijk. Nadat Ibrahim Sangaré de bal na een hard schoot tegen zijn hand kreeg, ging scheidsrechter Davide Massa beelden terugkijken om te zien of hij een strafschop moest geven. Hij oordeelde dat van opzettelijk hands geen sprake was.

PSV had even later wel succes. Luuk de Jong schermde de bal in de 38e minuut goed af en stelde Veerman in staat vanaf de rand van het zestienmetergebied te schieten. Dat deed de Volendammer, met links, met succes: 0-1.

In de tweede helft lag de wedstrijd meer open en gaf PSV ook kansen weg. De Japanner Takumi Minamino liep in de 49e minuut eenvoudig weg bij Philipp Max , maar hij wist vervolgens niet te scoren. Guus Til liet drie minuten later een grote kans voor PSV liggen.

PSV zag Max en Ibrahim Sangaré uitvallen en oogde in de slotfase vermoeid. Saibari schoot een kwartier voor tijd net naast. Monaco was in de 80e minuut wel trefzeker. Na een vrije trap kreeg verdediger Axel Disasi de bal voor zijn voeten en hij schoot van dichtbij binnen. Monaco was daarna, met een bal tegen de paal, nog dichtbij de overwinning.