Terug

Volg Vandaag Inside

PSV sluit jaar af met ruime overwinning op AC Milan

PSV sluit jaar af met ruime overwinning op AC Milan

30 dec 2022, 00:00

PSV heeft de voorbereiding op het tweede gedeelte van de competitie goed afgesloten. De Eindhovenaren versloegen AC Milan in een oefenduel in het Philips Stadion met 3-0. Het was de eerste wedstrijd voor PSV sinds het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool, eerder deze week.

Noni Madueke lijkt de meest aangewezen persoon om Gakpo de komende tijd zo snel mogelijk te doen vergeten. De 20-jarige Brit, die de laatste weken in vorm is, blonk uit tegen de regerend kampioen uit Italië met twee doelpunten. De eerste treffer kwam op naam van Guus Til.

PSV hervat de Eredivisie volgende week zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij neemt na veertien speelronden de derde plek in, met evenveel punten als nummer 2 Ajax. Koploper Feyenoord heeft een voorsprong van 3 punten.

WK-gangers Luuk de Jong en Xavi Simons startten tegen Milan op de bank en kwamen na een uur spelen in de ploeg. Van Nistelrooij koos voor een voorhoede met Madueke, Yorbe Vertessen en Anwar El Ghazi.

Vertessen kon de score al in de 1e minuut openen, maar de Belgische spits speelde de bal te ver voor zich uit toen hij de doelman wilde omspelen. In de 8e minuut was het alsnog raak. Na een goede voorzet van linkerverdediger Philipp Max kopte Til de bal goed naar de grond: 1-0.

Halverwege de eerste helft liet Madueke zijn klasse zien. De buitenspeler kwam vanaf de rechterkant naar binnen en haalde met links doeltreffend uit (2-0). Het is voor PSV te hopen dat Madueke fit blijft. De talentvolle aanvaller liet de voorbije seizoenen al vaker zijn klasse zien, maar hij had vaak te maken met blessures.

De tweede treffer van Madueke viel in de 56e minuut. Opnieuw kwam de Engelsman van rechts naar binnen en dit keer schoot hij met zijn linkerbeen laag over de grond raak (3-0).

AC Milan vertrok daarmee met een slecht gevoel naar Eindhoven Airport, waar de selectie van trainer Stefano Pioli vrijdagavond nog terugvliegt naar Italië. AC Milan, dat momenteel in de Serie A tweede staat met 8 punten achterstand op koploper Napoli, speelt komende woensdag bij Salernitana de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.