Terug

Volg Vandaag Inside

PSV sluit eerste seizoenshelft in stijl af

PSV sluit eerste seizoenshelft in stijl af

22 dec 2018, 22:55

EINDHOVEN (ANP) - PSV sluit 2018 als koploper van de eredivisie. De ploeg van trainer Mark van Bommel won in Eindhoven met 3-1 van AZ en gaat zo de winterstop in met 48 punten uit zeventien duels. De Eindhovenaren kunnen zondag rustig bekijken of concurrent Ajax in de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht het verschil weer terugbrengt tot twee punten of dat ze met een ruimere marge even op vakantie gaan.

De regerend kampioen sluit het eerste deel van het seizoen af met een prachtig tussenrapport. De ploeg van Van Bommel won zestien van de zeventien competitiewedstrijden. Alleen in De Kuip tegen Feyenoord moest PSV begin deze maand een nederlaag incasseren (2-1).

Tegen AZ speelde PSV de eerste 45 minuten wel ondermaats. Het was misschien wel de slechtste helft dit seizoen van de Eindhovenaren, die geen grip hadden op het middenveld en bijna geen enkele kans wisten te creëren. Van Bommel miste met verdediger Daniel Schwaab en middenvelder Pablo Rosario (geschorst) twee vaste waardes. Daardoor mochten Nicolas Isimat-Mirin en Gastón Pereiro weer eens opdraven. De Franse verdediger, onder Van Bommel van eerste tot derde keus gedegradeerd, maakte pas zijn eerste speelminuten in de eredivisie.

Strafschop

Pereiro begon het seizoen als vaste kracht, maar raakte zijn basisplaats enkele weken geleden kwijt aan Erick Gutiérrez. De Uruguayaan kon ook tegen AZ geen moment overtuigen en werd al binnen een half uur weer gewisseld, voor Michal Sadilek. De Tsjech bracht wel het benodigde vuur in de ploeg.

PSV was na een kwartier op achterstand gekomen nadat Gutiérrez zich op middenveld had laten aftroeven door Guus Til. Mats Seuntjens pikte de bal op en schoot die van zo'n 20 meter langs doelman Jeroen Zoet: 0-1. De eerste kans voor PSV leverde vijf minuten voor rust direct een doelpunt op. Hirving Lozano schoot op de vuisten van AZ-keeper Marco Bizot, maar in de rebound was het via Steven Bergwijn wel raak (1-1). Direct na rust kwam PSV op voorsprong via Sadilek, die de bal op aangeven van Luuk de Jong langs Bizot werkte. AZ was met een schot op de lat van Fredrik Mitsjø nog dicht bij de gelijkmaker, maar in de slotfase besliste Lozano het duel uit een strafschop.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.