Terug

Volg Vandaag Inside

PSV-selectie hielp nabestaanden Thijs Slegers financieel uit de brand: "We lossen dit met elkaar op"

PSV-selectie hielp nabestaanden Thijs Slegers financieel uit de brand: "We lossen dit met elkaar op"

30 dec 2023, 14:23

In maart van dit jaar verloor Thijs Slegers op 46-jarige leeftijd de strijd tegen leukemie, waardoor zijn weduwe Sylvia niet alleen haar man verloor, maar ook de zekerheid van hun huis in Veldhoven. Zonder Thijs' salaris dreigde het onbetaalbaar te worden. Opmerkelijk genoeg bleek de spelersgroep van PSV een helpende hand te bieden, zo onthult het Eindhovens Dagblad.

In de periode voor Slegers' overlijden werden hij en zijn familie onverwachts bezocht door Luuk de Jong. Op dat moment bogen Toon Gerbrands en een accountant zich over de toekomstige financiën van het gezin.

De familie Slegers stond voor de uitdaging om in hun huis te blijven wonen zonder de financiële steun van Thijs zelf. Plotseling ging de bel en stond PSV-aanvoerder Luuk de Jong voor de deur. Hij ging naar binnen en zette zich bij de mensen achter de tafel: "Alles komt goed. Wij als spelersgroep gaan jullie helpen,” gaf de PSV-aanvaller op dat moment aan. "Alle spelers van PSV wilden de familie Slegers helpen om de laatste financiële zorgen te verlichten. Een unaniem besluit, iedereen doet mee. Het komt echt goed. We lossen dit samen met elkaar op,” vertelde De Jong.

Driekwart jaar later is Sylvia nog even dankbaar 'dat de puzzel werd opgelost'. "Waar vind je zoiets? Het was een heel bijzonder moment voor ons allemaal."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.