Terug

Volg Vandaag Inside

PSV schuift als koploper aan bij het kerstdiner

PSV schuift als koploper aan bij het kerstdiner

23 dec 2021, 20:17

PSV gaat als koploper de winterstop in. Het elftal van trainer Roger Schmidt maakte in de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles geen fout: 2-0. PSV heeft 1 punt meer dan achtervolger Ajax. Een jaar geleden waren de rollen omgedraaid en sloten de Amsterdammers de maand december juist af met 1 punt voorsprong.

Het is aan PSV nu de taak om de titelstrijd nu in ieder geval langer vol te houden dan vorig seizoen, toen Ajax snel wegliep en uiteindelijk 16 punten meer verzamelde. De tweede wedstrijd na de winterstop, zondag 23 januari, staan PSV en Ajax in Eindhoven tegenover elkaar. Ajax maakte tot dusverre meer uitglijders tegen kleinere tegenstanders, PSV dankt de koppositie juist aan de constantheid in dat soort duels.

Tegen Go Ahead had PSV donderdag weinig te vrezen. De ploeg van coach Kees van Wonderen probeerde een resultaat te behalen door de ruimtes klein te houden en compact te verdedigen, zoals eerder succesvol was bij Ajax (0-0).

Het plan van Go Ahead mislukte al snel. Rechtsback Philipp Mwene kon in de 9e minuut vanaf de rand van het zestienmetergebied vrij aanleggen en met links schoot hij raak: 1-0. Voor Mwene betekende het alweer zijn derde treffer deze maand. PSV maakte geen grootse indruk en liet voor rust na om verder uit te lopen. Yorbe Vertessen, die bij afwezigheid van Ritsu Doan en Bruma mocht starten, schoot de bal in blessuretijd van de eerste helft vrij voor het doel hoog over.

Go Ahead moest vanaf de 68e minuut verder met een man minder na rood voor Joris Kramer. Kort daarna kregen de Deventenaren via Luuk Brouwers juist een goede kans, maar Joël Drommel redde. Kort daarna zorgde Cody Gakpo op aangeven van invaller Maximiliano Romero voor de 2-0.

PSV zette daarmee de sterke reeks door. De Brabanders behaalden uit de laatste acht competitieduels 22 punten. Alleen tegen sc Heerenveen verspeelde PSV punten.

De eerste seizoenshelft geeft ondanks de koppositie en de sterke reeks niet alleen reden tot tevredenheid. PSV werd in augustus door Benfica uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League en deze maand volgde uitschakeling in de groepsfase van de Europa League. Daarnaast verloor PSV in de Eredivisie de topduels met Feyenoord (0-4) en Ajax (5-0) ruim.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.