Terug

Volg Vandaag Inside

'PSV raakt smaakmaker Noni Madueke definitief kwijt aan Chelsea'

'PSV raakt smaakmaker Noni Madueke definitief kwijt aan Chelsea'

19 jan 2023, 17:00

Na aanvoerder Cody Gakpo raakt PSV deze transferwindow ook smaakmaker Noni Madueke kwijt. Chelsea gaat de Engelsman namelijk definitief kopen van de Eindhovenaren, zo stelt zo schrijven AD en Voetbal International.

Madueke had bij PSV nog een contract tot de zomer van 2025. Naar verluidt betalen de Londenaren tussen de 35 en 40 miljoen euro voor de twintigjarige Madueke. Voor Chelsea is het de tweede grote aankoop in korte tijd. Eerder contracteerden zij de Oekraïense Mykhailo Mudryk voor maar lieft 100 miljoen euro, inclusief bonussen.

Het vertrek van de vleugelaanvaller is sportief gezien een nieuwe aderlating voor PSV. Trainer Ruud van Nistelrooy raakte eerder namelijk al aanvoerder Cody Gakpo kwijt aan Liverpool. Daarmee kreeg de clubkas reeds een financiële injectie: de Oranje-international maakte de overstap voor maximaal 55 miljoen euro.

Madueke kwam in de zomer van 2018 transfervrij over vanuit de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur. Nadat hij de jeugdafdelingen in Eindhoven doorliep, maakte de creatieveling begin 2020 zijn officiële debuut voor de hoofdmacht (VVV Venlo, 1-1). Vanwege blessureleed kwam Madueke in Eindhoven tot 'maar' tachtig wedstrijden, waarin hij twintig maal doel trof en 14 maal een treffer voorbereidde.

Trainer Ruud van Nistelrooij zei eind december, na de transfer van Gakpo, dat niemand deze transferperiode meer mocht vertrekken bij PSV. De oud-spits moest daar vorige week vrijdag op terugkomen. "Er kunnen situaties ontstaan waarbij clubs met een aanbieding komen, die niet tegen te houden is", zei hij toen.

Het vertrek van Gakpo en Madueke verkleint de titelkansen van PSV behoorlijk. De Eindhovenaren behaalden hun laatste landstitel in 2018 en staan nu na zestien speelronden op de vierde plek met een achterstand van 5 punten op koploper Feyenoord. PSV ontvangt zaterdag Vitesse.

Arnaut Danjuma

Arnaut Danjuma zou in beeld zijn als opvolger van Madueke, maar dat wil PSV niet bevestigen. De 25-jarige buitenspeler voetbalt nu nog bij Villarreal en heeft bij de Spaanse club nog een contract tot de zomer van 2026. Danjuma voetbalde in de jeugd bij PSV en kwam daarna uit voor NEC, Club Brugge en Bournemouth.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.