PSV pakt belangrijke punten na doelpuntrijke wedstrijd tegen FC Twente

30 okt 2021, 18:22

PSV heeft tegen FC Twente gedaan wat het moest doen na de ruime nederlaag tegen Ajax. De nummer 2 van de Eredivisie nam na rust overtuigend afstand van de bezoekers uit Enschede (5-2). Dat zorgde voor opluchting bij de meeste toeschouwers in het Philips-stadion, die hun ploeg nog met een fluitconcert de rust instuurden.

PSV had wat goed te maken na de afstraffing in Amsterdam (5-0). Zorgwekkend is wel hoeveel doelpunten de club tegen blijft krijgen. PSV incasseerde dit seizoen in elf competitiewedstrijden al 19 treffers. De ploeg van coach Roger Schmidt heeft nu al acht thuisduels op rij niet 'de nul' weten te houden in de Eredivisie. In 1969, toen Schmidt pas 2 jaar oud was, gebeurde dat voor de laatste keer.

PSV verdedigde vooral voor rust slordig tegen FC Twente en gaf veel ruimte weg. Virgil Misidjan verzuimde in de openingsfase nog van een fout van André Ramalho te profiteren, maar Michel Vlap wist doelman Joël Drommel wel te passeren. Het antwoord van de thuisploeg liet slechts 1 minuut op zich wachten. Yorbe Vertessen knalde de thuisploeg op gelijke hoogte 1-1. De Belg kreeg de voorkeur boven Armindo Bruma, die zondag tegen Ajax nog mocht starten.

Ook Jordan Teze verscheen aan de aftrap voor PSV. De rechtsback verloor in het begin van het seizoen zijn basisplaats aan Phillipp Mwene, die zijn trainer Schmidt de laatste weken niet heeft kunnen overtuigen. Uitgerekend Teze leverde in de 27e minuut de voorzet op de 2-1 van Eran Zahavi. Dat was niet genoeg voor een voorsprong bij rust, want Ramiz Zerrouki wist doelman Drommel met een fraai afstandsschot te passeren.

Zo moest PSV in de tweede helft opnieuw beginnen, zonder de geblesseerde Cody Gakpo, Noni Madueke en zieke Mario Götze. Voordat de thuisploeg uitliep naar een grote score, miste Vlap eerst nog een grote kans voor FC Twente. Vertessen schoot PSV op 3-2. Vervolgens liet Carlos Vinícius van zich horen. De Braziliaanse spits passeerde Jeffrey de Lange, de vervanger van de geblesseerde doelman Lars Unnerstall, tweemaal. Het waren zijn eerste treffers in de Eredivisie. Dat geeft enig vertrouwen voor donderdag, als PSV een belangrijke uitwedstrijd tegen AS Monaco in de Europa League speelt.