Terug

Volg Vandaag Inside

PSV neemt Phillipp Mwene transfervrij over van FSV Mainz

PSV neemt Phillipp Mwene transfervrij over van FSV Mainz

1 juni 2021, 10:12

PSV heeft de 27-jarige Oostenrijker Phillipp Mwene vastgelegd. De veelzijdige vleugelverdediger komt transfervrij over van Bundesligaclub FSV Mainz 05 en heeft een contract tot medio 2024 getekend.

'We zien in Phillipp een toegevoegde waarde voor onze selectie en zijn daarom blij hem te kunnen verwelkomen bij PSV', zegt technisch directeur John de Jong.

Mwene kwam eerder uit voor Austria Wien, VfB Stuttgart, 1. FC Kaiserslautern en sinds het seizoen 2018-2019 voor FSV Mainz. Afgelopen jaar was hij daar basisspeler en eindigde hij op de dertiende plaats in de Bundesliga. "

Mwene, die naast de Oostenrijkse ook de Keniaanse nationaliteit bezit reisde afgelopen week al af naar Eindhoven voor zijn medische keuring en om zijn contract te ondertekenen. 'De eerste indruk die ik van PSV heb gekregen is enorm goed', zegt hij in een eerste reactie. 'Het stadion en de trainingsfaciliteiten zien er fantastisch uit. PSV is een grote club, die veel prijzen heeft gewonnen en ieder jaar strijdt om de titel. Naar die uitdaging was ik op zoek. Ik ben multifunctioneel en speel waar de coach denkt me het best te kunnen gebruiken. Ik kijk ernaar uit om onderdeel te zijn van deze club.'

Eerder trok PSV ook al doelman Joël Drommel en verdediger André Ramalho aan. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.