PSV na ruime zege op PEC nagenoeg zeker van tweede plaats

13 mei 2021, 16:27

PSV mag komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid meedoen aan de voorronden van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen donderdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen eenvoudig. PEC Zwolle, dat nergens meer voor voetbalde, werd met 4-2 verslagen.

AZ, de enige overgebleven concurrent in de strijd om de tweede plek, kwam bij FC Groningen niet verder dan 0-0. PSV gaat de laatste speelronde in met 3 punten voorsprong en een veel beter doelsaldo dan de Alkmaarders. PSV gaat het ticket zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht officieel binnenhalen.

Eran Zahavi had een basisplaats bij PSV. De Israëlische spits was zondag nog slachtoffer van een overval op zijn woning. Zahavi, die zelf op dat moment niet thuis was maar zijn vrouw en kinderen wel, sloot dinsdag alweer aan bij de training.

Zahavi nam in de 54e minuut met een kopbal de vierde treffer voor zijn rekening en zocht daarna contact met zijn geëmotioneerde vrouw op de tribune.

De overige drie PSV-doelpunten vielen in de eerste helft. Yuta Nakayama schoot de bal in de 22e minuut ongelukkig terug op keeper Xavier Mous, die de bal knullig in zijn eigen doel werkte: 1-0. Daarvoor had PSV al de nodige kansen gehad.

Donyell Malen zorgde na een half uur spelen met een laag schot voor de 2-0. De spits staat in de competitie nu op negentien treffers. Yorbe Vertessen zorgde in de 34e minuut met een schot uit de draai voor het derde doelpunt.

Na de treffer van Zahavi deed Immanuel Pherai in de 69e minuut nog wat terug namens PEC Zwolle. In de laatste minuut scoorde ook Samir Lagsir nog. Het was voor de middenvelder zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

PSV deed twee seizoenen geleden voor het laatst mee aan de Champions League. De Eindhovenaren wisten toen het hoofdtoernooi niet te halen. FC Basel was in de voorronden te sterk.