Terug

Volg Vandaag Inside

PSV na nederlaag tegen AZ (0-1) koploper af

PSV na nederlaag tegen AZ (0-1) koploper af

12 nov 2022, 23:00

PSV heeft in de Eredivisie de vierde nederlaag van het seizoen geleden. De Eindhovenaren gingen voor eigen publiek onderuit tegen AZ: 0-1. Het was het vierde seizoen op rij dat AZ in het Philips-stadion won.

Na een fout van Joey Veerman maakte spits Vangelis Pavlidis in de 18e minuut met een stiftje het doelpunt. PSV dacht na rust via Cody Gakpo gelijk te maken, maar zijn kopdoelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. AZ stond in de slotfase onder druk, maar hield stand.

Ajax, dat punten verspeelde bij FC Emmen (3-3), heeft na veertien speelronden net als PSV 30 punten. Het doelsaldo van de Amsterdammers is iets beter. Feyenoord komt zondag bij winst op Excelsior op 33 punten en kan het jaar dus afsluiten als nummer 1.

AZ is vierde met 29 punten en FC Twente staat vijfde met 27 punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.