PSV na late nederlaag dicht bij uitschakeling

6 nov 2018, 23:57

LONDEN (ANP) - PSV is dicht bij Europese uitschakeling. De koploper uit de eredivisie verloor dinsdag in de Champions League met 2-1 van Tottenham Hotspur en blijft met één punt uit vier duels op de laatste plaats staan in groep B.

Luuk de Jong opende al na 61 seconden de score voor PSV. De spits kopte op Wembley raak uit een hoekschop van Gastón Pereiro. De Eindhovenaren stonden daarna lange tijd onder zware druk. Doelman Jeroen Zoet onderscheidde zich meerdere keren met goede reddingen en PSV hield de voorsprong lang vast.

In de 78e minuut viel de gelijkmaker alsnog. Aanvoerder Harry Kane scoorde met links. Invaller Donyell Malen was daarna nog dicht bij een treffer voor PSV, maar doelman Paulo Gazzaniga redde. Tottenham sloeg in de 89e minuut wel toe. Kane werkte de bal via invaller Trent Sainsbury in het doel.

FC Barcelona speelde met 1-1 gelijk bij Internazionale en blijft koploper met tien punten. Inter heeft zeven punten en Tottenham vier. De nummer drie mag na de winterstop verder in de Europa League.