Terug

Volg Vandaag Inside

PSV na drukke maanden klaar voor climax Eredivisie

PSV na drukke maanden klaar voor climax Eredivisie

2 apr 2021, 15:39

Na de drukke eerste maanden van 2021 met veel wedstrijdverplichtingen is voor PSV-trainer Roger Schmidt het moment aangebroken om het enige overgebleven doel te bewerkstelligen: plaatsing voor de voorronde van de Champions League. De komende anderhalve maand staan voor PSV nog maar zeven duels op het programma. Zondag is de thuiswedstrijd tegen Heracles de eerste van de climax van de Eredivisie.

'Iedereen is gezond teruggekomen uit de interlandperiode, geen blessures', aldus Schmidt. 'Donderdag hebben ze vrij gehad, dus ik heb ze nog niet live gezien. We kunnen tevreden zijn met de interlandperiode.'

Na een periode van twee weken zonder Eredivisievoetbal hervat PSV de strijd om de tweede plek. 'We hebben wat rust genomen en het was goed om wat tijd te hebben om over wat dingen te denken. We zijn er klaar voor en hebben frisse energie voor de laatste zeven wedstrijden. Het is erg belangrijk het laatste belangrijke doel te behalen.'

Waar Schmidt eerder in het seizoen met regelmaat spelers vroegtijdig wisselde om ze te sparen in een drukke periode, zal het in de maand april juist vechten zijn om wedstrijdminuten. PSV komt in april slechts drie keer in actie; na het duel van dit weekend op 11 april tegen VVV-Venlo en op 24 april tegen FC Groningen. Op 18 april wordt de finale van de KNVB-beker gespeeld, tussen Ajax en Vitesse.

'Dat is weer een nieuwe uitdaging, net als dat veel wedstrijden spelen een uitdaging was. We speelden eens vijf wedstrijden in twaalf dagen, als ik het me goed herinner. Het is een kwestie van veel trainen en naar wedstrijden toewerken en de spanning opbouwen', aldus de PSV-trainer. 'Dit seizoen was erg lastig met de coronapauze en het was erg ongebruikelijk dat de twee seizoenshelften niet hetzelfde waren. Maar nu moet ik de ploeg naar het einde gidsen.'

PSV kan tegen Heracles niet beschikken over Ryan Thomas, die een enkelblessure heeft opgelopen. De Nieuw-Zeelander komt dit seizoen niet meer in actie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.