Terug

Volg Vandaag Inside

PSV moet tegen Olympiakos voorkomen al snel te zijn uitgespeeld

PSV moet tegen Olympiakos voorkomen al snel te zijn uitgespeeld

14 feb 2021, 09:12

Het is pas een maand geleden dat PSV in de Johan Cruijff ArenA in de Eredivisie een serieuze aanval deed op Ajax. Na een uitstekend begin, met twee doelpunten van Eran Zahavi, moesten de Eindhovenaren genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. Het leek het startpunt van een lange en spannende titelstrijd, maar na puntenverlies tegen AZ (1-3), Feyenoord (3-1) en zaterdag tegen ADO Den Haag (2-2) lijkt de tweede plaats voorlopig het hoogst haalbare voor PSV. Ajax heeft 9 verliespunten minder en schakelde PSV woensdag bovendien uit in de kwartfinale van de KNVB-beker (2-1).

De komende tweestrijd met Olympiakos Piraeus in de eerste knock-outronde van de Europa League is voor PSV nu nog een stuk belangrijker geworden. Donderdag is de eerste ontmoeting in Griekenland, een week later volgt de return in Eindhoven. Bij uitschakeling is de maand februari er eentje om heel snel te vergeten voor PSV.

"Het was onmogelijk om deze wedstrijd niet te winnen. Maar het is ons toch gelukt", zei trainer Roger Schmidt in het stadion van ADO Den Haag. "Nee, ik heb niet zoveel van dit soort wedstrijden meegemaakt. Een keertje in de Champions League, volgens mij. Soms gaat het in voetbal zo."

PSV noteerde in Den Haag 34 schotpogingen waarvan 15 op doel. Alleen Donyell Malen wist twee keer te scoren. De vele kansen leken de Brabanders niet op te breken, totdat Michiel Kramer in blessuretijd met een omhaal voor de onverwachte 2-2 zorgde.

Schmidt kreeg de voorbije weken flink wat kritiek. Het ging daarbij vooral om de wissels die hij doorvoerde. Mohamed Ihattaren was woensdag tegen Ajax ontstemd dat hij de laatste tien minuten werd vervangen door Yorbe Vertessen. Vier dagen eerder begreep Donyell Malen, bij een voorsprong van 3-0 tegen FC Twente, ook niet zoveel van zijn late wissel. De persconferentie van Schmidt van vrijdag, in aanloop naar het duel met ADO, duurde liefst 40 minuten.

Zaterdag kon Schmidt niet zoveel worden verweten. PSV had continu het overwicht en kreeg kans na kans. In blessuretijd ging het toch mis. "We kunnen overal over spreken, over ervaring of slimheid. Maar daar had het vandaag niets mee te maken. We hadden deze wedstrijd gewoon moeten winnen", aldus Schmidt, die er de komende weken voor moet zorgen dat de druk niet verder toeneemt. Naast de twee ontmoetingen met Olympiakos speelt PSV deze maand nog twee topwedstrijden, thuis tegen Vitesse (21 februari) en thuis tegen Ajax (28 februari).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.