Terug

Volg Vandaag Inside

PSV mist negen(!) spelers tegen ADO vanwege coronavirus

PSV mist negen(!) spelers tegen ADO vanwege coronavirus

1 nov 2020, 14:10

PSV mist zondagmiddag tegen ADO Den Haag maar liefst dertien selectie-spelers, waarvan negen spelers vannwege het coronavirus. Ook Jorrit Hendrix en doelman Vincent Müller zijn positief getest.

Van de dertien afwezige spelers zijn er negen afwezig vanwege corona. Naast Hendrix en Müller zijn dat Dumfries, Viergever, Baumgartl, Rosario, Gakpo, Delanghe en Piroe. Jordan Teze en Eran Zahavi, die eerder besmet waren, zijn wel weer inzetbaar.

Daarnaast mist PSV ook nog vier spelers vanwege blessures: Van Ginkel, Romero, Gutierrez en Obispo. Ook bij Jong PSV zijn er vijf spelers besmet met het coronavirus: De Haas, Sambo, Daniëls, Touré en Van Dorp.

De Eindhovenaren dienden een verzoek in bij de KVNB om het duel met ADO te verplaatsen, ook omdat aanstaande donderdag alweer het Europa League-duel met PAOK op het programma staat, maar de voetbalbond gaf geen gehoor.

Algemeen directeur Toon Gerbrands reageert teleurgesteld: We kunnen net aan voldoen aan het minimaal aantal spelers. Naar de letter van de afspraken die zijn gemaakt over voetballen in Coronatijd moeten we spelen, maar er staan vanmiddag spelers op het veld die eigenlijk niet kunnen spelen vanwege dreigende overbelasting en dus kans op blessures. De KNVB is exact op de hoogte van de medische status van hen, maar weigert maatwerk toe te passen.'

Gerbrands vervolgt: 'Los van Corona; ook voor deze spelers is hun gezondheid in gevaar. Het is een bizarre samenloop van omstandigheden en daar moet naar gehandeld kunnen worden. De weigering om ons tegemoet te komen valt ons ontzettend tegen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.