Terug

Volg Vandaag Inside

PSV mist Götze en Gakpo tegen Ajax

PSV mist Götze en Gakpo tegen Ajax

9 feb 2021, 14:45

PSV gaat woensdag zonder Mario Götze en Cody Gakpo naar Amsterdam voor het duel met Ajax in de kwartfinales van het bekertoernooi. Beide aanvallers staan al enkele weken geblesseerd aan de kant. Volgens trainer Roger Schmidt zijn Götze en Gakpo, die wel al weer individueel trainen, nog niet klaar voor hun rentree. Dat geldt ook voor Nick Viergever en Noni Madueke.

PSV won zaterdag, voordat het begon te sneeuwen, met 3-0 van FC Twente. Serieus trainen zat er daarna niet meer in. "Onmogelijk, we hadden geen veld om te trainen", zei Schmidt. "We hebben vandaag een stukje van het kunstgras schoongemaakt, voor een korte activatietraining. Het is geen ideale voorbereiding, maar we moeten accepteren dat dit een speciale tijd is. We zijn klaar voor dit bekergevecht."

Vorige maand troffen Ajax en PSV elkaar ook al, toen voor de competitie. PSV gaf in de Johan Cruijff ArenA een vroege voorsprong van 2-0 uit handen (2-2). "We hadden die wedstrijd kunnen winnen, maar ook kunnen verliezen", aldus Schmidt. "Een gelijkspel was een terechte uitslag. Woensdag wordt het een andere wedstrijd, een gelijkspel is niet mogelijk. Eén team gaat door, de ander ligt eruit. Wij willen het team zijn dat doorgaat."

PSV verloor de afgelopen weken in de competitie van AZ en Feyenoord en dus wacht Schmidt nog op zijn eerste zege in een topper. "Maar het seizoen is nog niet voorbij. Het belangrijkste is dat we na een verloren wedstrijd steeds goed reageerden."

De Duitser Lars Unnerstall kreeg in de vorige twee bekerwedstrijden, tegen De Graafschap en FC Volendam, de voorkeur boven Yvon Mvogo, die de eerste keus is van Schmidt in de competitie. "Dat wil niet zeggen dat Lars alle bekerduels keept. We kijken steeds per wedstrijd wat het beste is", aldus de PSV-trainer, die naar eigen zeggen van sneeuw houdt. "Maar dan wel om in te snowboarden, niet om te voetballen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.