Terug

Volg Vandaag Inside

PSV mikt op uitbreiding Philips-stadion: 'Willen ambitie uitstralen'

16 apr 2024, 00:00

PSV mikt op een uitbreiding van het Philips-stadion met ongeveer 10.000 plekken. De Eindhovense club heeft een onderzoek laten uitvoeren door Hypercube, een specialist voor economische vraagstukken op het gebied van sport en mobiliteit.

"Hypercube bekeek in een scenariostudie de club vanuit verschillende perspectieven, waaronder het technische beleid, de commerciële groei en de personeelsbegroting. Ook de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal, de ontwikkelingen op de UEFA-coëfficiëntenlijst en de demografische ontwikkeling in de regio zijn betrokken in het onderzoek", aldus de koploper van de Eredivisie. "De resultaten vormen een waarheidsgetrouwe basis voor interne besluitvorming en geven een concreet beeld van de groeipotentie van de club."

Volgens Hypercube is er in het stadion ruimte tot groei. Volgens het bedrijf is het stadion gunstig gelegen en stijgt het zogenoemde 'toeschouwerspotentieel' tot 2040 tot wel 10 procent.

Met hulp van externe adviseurs wordt gewerkt aan een kostencalculatie voor de stadionuitbreiding, aldus de club. Momenteel kunnen er iets meer dan 35.000 mensen in het stadion. "Vooruitkijken is belangrijk. Wij willen ambitie uitstralen en onze rvc daagt ons daar in uit. We delen dezelfde visie. Daarmee zeg ik niet dat we morgen het stadion gaan uitbreiden naar 45.000 plaatsen. Daarvoor zijn nog vele stappen te maken", aldus algemeen directeur Marcel Brands.

PSV kan het kampioenschap dit jaar bijna niet meer ontlopen, iets wat in de ogen van Feyenoord-trainer Arne Slot volledig terecht is. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.