PSV met vertrouwen richting Conference League-confrontatie met FC Kopenhagen

6 mrt 2022, 14:05

PSV heeft de vierde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Roger Schmidt versloeg Heracles Almelo in Eindhoven met 3-1 en nestelde zich daardoor in ieder geval voor een paar uur weer aan kop in de Eredivisie.

PSV was op de nieuwe grasmat in het Philips-stadion veel sterker dan Heracles, maar verzuimde om een hoge score neer te zetten. Kansen kreeg de ploeg van Schmidt volop. Vaak stuitten de PSV'ers echter op de Almelose doelman Koen Bucker, de vervanger van de zieke Janis Blaswich. De 25-jarige Bucker voorkwam met heel wat reddingen een zware nederlaag. Hij diende zich ook aan als mogelijke eerste keus voor volgend seizoen, nu Blaswich in de zomer verhuist naar RB Leipzig.

Schmidt koos voor dezelfde elf spelers als in de midweekse bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. PSV won in Deventer met 2-1 en plaatste zich zo voor de finale van het toernooi om de KNVB-beker, waarin Ajax op 17 april de tegenstander is. Cody Gakpo en Armando Obispo keerden na blessures terug in de selectie en maakten beiden als invaller hun rentree.

Joey Veerman, die tegen Go Ahead het winnende doelpunt maakte, opende in de 20e minuut de score. De winteraankoop van PSV krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied langs Bucker, na een actie van Noni Madueke. Via met name Madueke en Eran Zahavi kreeg de thuisclub in de eerste helft heel wat kansen om afstand te nemen van Heracles, maar de aanvallers kregen de bal maar niet langs Bucker.

Tien minuten na rust verdubbelde Zahavi dan toch de score, nadat de bal enigszins toevallig in het strafschopgebied voor zijn voeten was beland. De Israëlische spits moest kort daarna net als Madueke het veld verlaten. Gakpo en Carlos Vinícius losten hen af. Uit het niets kwam Heracles terug in de wedstrijd dankzij twee Zweedse invallers. Op aangeven van Emil Hansson kopte Samuel Armenteros raak, via het hoofd van PSV'er Ibrahim Sangaré.

PSV herstelde echter al snel de marge van twee doelpunten. Veerman stuurde Mario Götze diep en de Duitser had oog voor de vrijstaande Gakpo, die zijn rentree opluisterde met een doelpunt: 3-1.

PSV speelt donderdag in Eindhoven het eerste duel met FC Kopenhagen in de achtste finales van de Conference League.