Terug

Volg Vandaag Inside

'PSV mag dromen van voorronde Champions League'

'PSV mag dromen van voorronde Champions League'

22 apr 2020, 12:30

Verschillende nationale voetbalbonden willen dat de tickets van de Champions League en de Europa League verdeelt worden via de UEFA-clubranking en niet via de huidige stand in de competities, dat meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

In Alkmaar zullen ze niet blij zijn met dit plan, AZ staat op dit moment tweede in de Eredivisie maar op de clubranking van de UEFA staan de Alkmaarders derde. Tweede staat namelijk PSV en dat zou dus betekenen dat de huidige nummer vier van de Eredivisie de voorronde van het kampioenenbal mag gaan spelen.

Verder zal Ajax in beide gevallen de groepsfase van de Champions League betreden. Feyenoord zou als nummer vier de Europa League in gaan. Willem II daarentegen zou de kans op Europees voetbal mislopen. De vijfde plek in de UEFA-clubranking in Nederland wordt namelijk bezet door FC Utrecht, Vitesse, Heracles, FC Groningen en Go Ahead Eagles. De ranking wordt berekend over prestaties in de laatste vijf seizoenen.

Volgens de mannen aan tafel heeft Ajax ook het meeste recht op het CL-ticket. De club uit Amsterdam heeft de laatste jaren het meeste betekend voor het Nederlandse voetbal in Europa. Bekijk het fragment hieronder.

UPDATE: Het Laatste Nieuws meldt zojuist dat de UEFA de tickets van de Europa en Champions League wil verdelen op 'sportieve gronden' en dus niet via de UEFA-clubranking. Dit zou dus betekenen dat niet PSV maar AZ naar de voorronde van de Champions League gaat. Ook Willem II gaat hierdoor gewoon Europa in.

VIDEO - Ajax heeft het meeste recht op kampioenschap'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.