Terug

Volg Vandaag Inside

PSV lijdt pijnlijke nederlaag op bezoek bij Cambuur

PSV lijdt pijnlijke nederlaag op bezoek bij Cambuur

1 okt 2022, 00:00

PSV heeft het initiatief in de Eredivisie alweer snel uit handen gegeven. De Eindhovenaren wisten de zege in de topper op Feyenoord (4-3) geen goed vervolg te geven en lieten zich in Leeuwarden verrassen door SC Cambuur: 3-0. PSV raakt daardoor vrijwel zeker de koppositie na één speelronde alweer kwijt aan Ajax, dat evenveel punten heeft en later op zaterdag Go Ahead Eagles ontvangt.

Het betekende voor PSV de tweede nederlaag dit seizoen. Een maand geleden verloor het elftal van Ruud van Nistelrooij met 2-1 bij FC Twente. De trainer was toen na afloop boos over de inzet van zijn ploeg in de eerste helft. Twente was veel feller en nam al snel afstand.

PSV bleek tegen Cambuur weinig van die wedstrijd te hebben geleerd. Ismael Saibari kreeg in de openingsminuut wel een grote kans, maar de aanvaller miste. Op een geblokt schot van Cody Gakpo in het zijnet na, bleef het daar lange tijd bij voor PSV.

Van Nistelrooij, die speelde met dezelfde basisopstelling als tegen Feyenoord, ergerde zich aan de zijlijn zichtbaar en hoopte in de tweede helft op verbetering. Dat gebeurde niet. Sterker nog, Cambuur werd steeds brutaler en kwam in de 54e minuut op voorsprong. Silvester van der Water schoot van grote afstand met links hard raak (1-0).

Henk de Jong vierde de treffer op de tribune uitbundig. De trainer van Cambuur was geschorst, net als spelers Mees Hoedemakers en Alex Bangura. Het drietal kreeg de vorige speelronde een rode kaart in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

PSV kreeg kansjes via Ibrahim Sangaré, Armando Obispo en Gakpo, maar Cambuur bleef overeind. De Friezen beslisten het duel in de slotfase. Mitchel Paulissen schoof in de 84e minuut de 2-0 binnen en daarna scoorde ook Sai van Wermeskerken nog.

Voor Cambuur kwam de zege, vanwege de schorsingen, vrij onverwacht. Het elftal van De Jong had bovendien de vorige vier duels allemaal verloren.

Voor PSV betekende de wedstrijd in Leeuwarden een slecht begin van een zware reeks. De Brabanders spelen tot de start van het WK nog elf wedstrijden. Komende week staan twee uitduels op het programma, tegen FC Zürich in de Europa League en tegen sc Heerenveen in de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.