PSV lijdt drie dagen na nederlaag in Europa League duur puntenverlies bij FC Utrecht

19 feb 2023, 00:00

PSV is in de Eredivisie verder achterop geraakt bij koploper Feyenoord. De Eindhovenaren speelden in stadion Galgenwaard, ondanks een flink overwicht en grote kansen, gelijk tegen FC Utrecht: 2-2. Het puntenverlies betekende de tweede tegenvaller deze week voor PSV, dat donderdag in de tussenronde van de Europa League een forse nederlaag (3-0) leed bij Sevilla FC.

Feyenoord versloeg zaterdag AZ met 2-1 en heeft na 22 speelronden een voorsprong van 6 punten op nummer 4 PSV.

Rechts voorin kreeg Johan Bakayoko de voorkeur boven Ismael Saibari en centraal in de defensie koos de trainersstaf van PSV, aangevoerd door assistent Fred Rutten, voor Armando Obispo in plaats van André Ramalho.

Bakayoko zorgde voor het nodige gevaar bij PSV, dat de wedstrijd in het eerste gedeelte behoorlijk controleerde. Toch was het FC Utrecht dat bij het eerste gevaarlijke moment op voorsprong kwam. Na een afgeslagen hoekschop schoot Othmane Boussaid in de 33e minuut van grote afstand schitterend raak. Voor de middenvelder betekende het zijn eerste doelpunt dit seizoen.PSV kwam kort voor rust verdiend langszij. Na een voorzet vanaf links van Luuk de Jong schoot Bakayoko beheerst raak: 1-1.

Na rust leek de regerend bekerwinnaar door te drukken. In de 51e minuut werd een doelpunt van De Jong afgekeurd wegens buitenspel en in de 57e minuut nog eens. Bij die tweede treffer bleek De Jong, die scoorde uit de rebound na een schot van Bakayoko, toch niet buitenspel te staan: 1-2.

PSV wist de voorsprong maar kort vast te houden. De Griekse spits Anastasios Douvikas van FC Utrecht legde de bal in de 60e minuut met zijn borst goed terug op Sander van de Streek, die via verdediger Jarrad Branthwaite scoorde: 2-2.Een flink offensief van PSV leverde veel kansen maar geen doelpunt op. Til was in de 89e minuut dicht bij de winnende treffer. De oud-Feyenoorder raakte de paal. Invaller Saibari schoot in blessuretijd van dichtbij tegen keeper Vasilis Barkas aan.