Terug

Volg Vandaag Inside

Rood PSV lijdt bij FC Utrecht eerste nederlaag

Rood PSV lijdt bij FC Utrecht eerste nederlaag

20 okt 2019, 00:41

PSV is de ongeslagen status in de eredivisie kwijt. Het elftal van trainer Mark van Bommel verloor zaterdag met 3-0 bij FC Utrecht. PSV beëindigde het duel met negen man na rood voor verdediger Nick Viergever en middenvelder Jorrit Hendrix. Zij kregen eerst allebei geel, maar die straffen werden omgezet in rood na het bekijken van de beelden door scheidsrechter Danny Makkelie.

Het openingsdoelpunt kwam in de 49e minuut op naam van Sander van de Streek. De middenvelder ontdeed zich van Timo Baumgartl en zag daarna zijn schot via Viergever van richting worden veranderd. Doelman Jeroen Zoet was daardoor kansloos.

PSV werd daarna beter en kreeg wat mogelijkheden. Na het rood voor Viergever (68e minuut) en Hendrix (75e minuut) kon Utrecht de wedstrijd simpel uitspelen. Adam Maher maakte met een fraai afstandsschot de 2-0. In blessuretijd maakte Sean Klaiber de pijn voor PSV met de 3-0 nog groter.

Na tien speelronden heeft PSV drie punten minder dan koploper Ajax, dat eerder op zaterdag van RKC Waalwijk won (1-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.