Terug

Volg Vandaag Inside

PSV koploper na zege op FC Volendam

PSV koploper na zege op FC Volendam

31 aug 2022, 20:45

PSV is Volendam woensdagavond aan alle kanten voorbijgelopen De formatie van trainer Ruud van Nistelrooij won het inhaalduel in eigen huis met maar liefst 7-1. PSV staat daardoor voorlopig aan kop, weliswaar met evenveel punten als Ajax.

Al in de eerste minuut zette Xavi Simons de thuisclub op voorsprong. De van Paris Saint-Germain overgekomen speler kreeg de bal voor het inschieten, nadat doelman Filip Stankovic aanvankelijk nog had kunnen ingrijpen na een voorzet van Guus Til.

Niet veel later was Til zelf dicht bij het tweede doelpunt. Hij zag de bal na zijn inzet via de hand van Stankovic echter tegen de paal gaan.

Ook bij de 2-0 speelde Til een belangrijke rol. Terwijl de bal nog niet eens in de buurt was werd hij omver getrokken, hetgeen PSV een strafschop opleverde. Die werd benut door Cody Gakpo.

Gakpo was 'gewoon' basisspeler bij PSV, hoewel er nog steeds sprake lijkt van een overstap op korte termijn naar een club uit de Premier League. Van Nistelrooij zei geen enkele reden te zien de international niet op te stellen. "Er is geen 'done-deal', dus waarom niet. We hebben het er niet eens over gehad."

Gakpo nam ook het derde doelpunt voor zijn rekening, door na een solo zelf af te ronden. Kort voor rust scoorde Henk Veerman voor Volendam. De spits deed dat met een fraai schot.

Meteen na de hervatting liepen de Eindhovenaren verder uit. Volendammer Brian Plat werkte de bal achter zijn eigen doelman, vervolgens maakte Gakpo zijn hattrick compleet. Kort later werd hij door Van Nistelrooij gewisseld.

Door een hoogstandje van Simons werd het vervolgens 6-1. Johan Bakayoko maakte er 7-1 van.

De wedstrijd tegen Volendam was een inhaalduel. PSV kreeg eerder vrij om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de play-offs van de Champions League. Daarin werd de club uitgeschakeld door Rangers FC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.