PSV knokt zich knap terug; AZ speelt gelijk

26 nov 2020, 23:53

PSV heeft in de Europa League een belangrijke overwinning behaald. De Eindhovenaren versloegen PAOK Saloniki met 3-2 en stegen daardoor in groep E van de derde naar de tweede plaats.

PSV startte slecht en stond door doelpunten van Fernando Varela en Christos Tzolis na 13 minuten al met 2-0 achter. Cody Gakpo zorgde al snel voor de aansluitingstreffer en kort na rust sloeg PSV in korte tijd twee keer toe. Noni Madueke maakte in de 51e minuut gelijk en de 3-2 kwam in de 53e minuut op naam van Donyell Malen.

PSV heeft na vier speelronden 6 punten, PAOK is nu derde met 5 punten. Volgende week speelt PSV in de voorlaatste speelronde tegen koploper Granada. Hekkensluiter Omonia Nicosia is weer een week later de laatste tegenstander voor het elftal van trainer Roger Schmidt. De nummers 1 en 2 gaan door naar de volgende ronde.

AZ

AZ heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad in de Europa League. Het elftal van trainer Arne Slot hield de verrassende koploper van Spanje op 0-0.

AZ kreeg na rust de beste kansen op een overwinning, maar Dani de Wit kopte op doelman Alejandro Remiro en Teun Koopmeiners schoot op de lat. AZ heeft na vier groepsduels nog in eigen hand of het overwintert in de Europa League.

Napoli heeft de leiding genomen in de poule met 9 punten. Real Sociedad en AZ volgen met 7 punten en het puntloze HNK Rijeka heeft geen uitzicht meer op de eerste en tweede plaats van de groep. AZ ontvangt volgende week Napoli en sluit de groepsfase over twee weken af met een uitwedstrijd tegen Rijeka in Kroatië.