Terug

Volg Vandaag Inside

PSV klopt PEC en mag eindelijk aan winterstop beginnen

PSV klopt PEC en mag eindelijk aan winterstop beginnen

21 dec 2019, 22:45

PSV heeft een turbulent voetbaljaar afgesloten met een overwinning. Interim-trainer Ernest Faber zag zijn elftal in het eerste duel in de competitie onder zijn leiding PEC Zwolle met 4-1 verslaan. PSV is blij dat de winterstop is aangebroken en hoopt dat de rust de komende weken terugkeert binnen de club.

De clubleiding nam maandag afscheid van Mark van Bommel. De trainer moest vertrekken na de nederlaag bij Feyenoord (3-1). PSV won slechts twee van de laatste twaalf duels onder zijn leiding. Een grote groep supporters is het niet eens met het ontslag van Van Bommel. Zij zien technisch manager John de Jong en algemeen directeur Toon Gerbrands als schuldigen. Net als woensdag tijdens de bekerwedstrijd tegen GVVV, die PSV pas na verlenging won, waren er spandoeken te zien. 'Een clubicoon laten wij niet vallen. Niemand is groter dan de club. Toon en John lezen jullie mee?', was zaterdag te lezen op een doek achter het doel.

Faber liet Nick Viergever als linkerverdediger voetballen. Dat is dit seizoen de meest kwetsbare positie bij PSV. Nieuwelingen Olivier Boscagli en Toni Lato voldoen niet en de kleine middenvelder Michal Sadilek, waar Van Bommel vaak voor koos, kan het op die plek ook niet belopen.

Vertrouwen

De Duitsers Timo Baumgartl en Daniel Schwaab vormden de centrale verdedigingsduo. Zij stonden aan de basis van een vroeg tegendoelpunt. Schwaab speelde Baumgartl in de 12e minuut totaal verkeerd in. Mustafa Saymak onderschepte de bal en schoot knap raak: 0-1.

De spelers van PSV, bij wie het vertrouwen toch al niet groot was, richtten zich op. De na een blessure teruggekeerde middenvelder Jorrit Hendrix schoot, na een combinatie met Steven Bergwijn, in de 18e minuut in de korte hoek raak. Niet veel later bracht Mohamed Ihattaren PSV op voorsprong. De 17-jarige spelmaker schoot de bal met links, met een krul, schitterend raak: 2-1.

Tweede helft

PSV dwong Zwolle na rust nog verder terug. Bruma schoot de Eindhovenaren in de 51e minuut van dichtbij naar 3-1. Het laatste woord was aan Cody Gakpo, die scoorde na een mooie solo.

PSV liep drie punten in op nummer twee AZ en heeft nu nog zeven punten minder dan de Alkmaarders. Faber en zijn elftal hopen na de winterstop nog mee te strijden om de tweede plek, goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League. Ook wil PSV het bekertoernooi winnen. De eerstkomende competitiewedstrijd is 19 januari bij VVV-Venlo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.