PSV klopt NAC met 2-0 en verstevigt koppositie

9 mrt 2019, 22:40

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen NAC Breda in de eredivisie zonder problemen gewonnen. De koploper versloeg de hekkensluiter, zonder groots te spelen, met 2-0.

Luuk de Jong opende in de 5e minuut op aangeven van basisdebutant Cody Gakpo de score. Voor de aanvaller betekende het zijn 21e doelpunt dit seizoen in de competitie.

Kort na rust scoorde De Jong opnieuw, maar die treffer ging wegens buitenspel van aangever Gakpo niet door. Invaller Donyell Malen maakte in de 71e minuut alsnog de 2-0.

PSV heeft nu acht punten voorsprong op Ajax, de enig overgebleven concurrent in de titelstrijd. De Amsterdammers verkleinen bij zeges in de komende thuisduels op Fortuna Sittard (zondag) en PEC Zwolle (woensdag) de achterstand tot twee punten. NAC blijft op de laatste plaats staan.