Terug

Volg Vandaag Inside

PSV klopt Granada en is na vijf jaar zeker van Europees vervolg

PSV klopt Granada en is na vijf jaar zeker van Europees vervolg

4 dec 2020, 00:09

PSV heeft zich donderdag op knappe wijze geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. De Eindhovenaren wonnen bij Granada, koploper in groep E, met 1-0. Donyell Malen maakte het doelpunt, zijn vierde alweer in de poulefase.

De zege volstond omdat PAOK Saloniki met 2-1 verloor bij Omonia Nicosia. Na vijf speelronden leidt Granada met 10 punten, gevolgd door PSV met 9, PAOK met 5 en Omonia Nicosia met 4. PSV sluit de poulefase volgende week af met een thuiswedstrijd tegen Omonia Nicosia.

Plaatsing voor de volgende ronde is voor de Brabanders een grote opsteker. Nadat PSV in het seizoen 2015/2016 maar net de kwartfinales van de Champions League misliep, bleven resultaten in Europa daarna uit. In alle vier navolgende seizoenen was PSV voor de winterstop al uitgeschakeld. Europese overwintering was gezien de doelstelling van de club ook noodzakelijk. Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft in zijn beleidsplan ('Visie 2030') staan dat PSV in 2023 bij de beste 32 clubs van Europa moet horen. Dat betekent dus dat PSV mee moet doen aan de groepsfase van de Champions League.

De nieuwe trainer Roger Schmidt was goed doordrongen van het Europese belang van PSV. De Duitser spaarde zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, met het oog op het belangrijke duel met Granada, bijna zijn gehele basisploeg. Dat liep maar net goed af (1-0).

Tegen Granada waren de belangrijke krachten bij PSV, door die keuze van Schmidt, wel extra uitgerust. PSV liet tegen de Spaanse nummer 8 zien, als het compleet is, goed te kunnen voetballen. De Eindhovenaren waren voor rust de bovenliggende partij. Malen had de score in de 21e minuut moeten openen, maar hij schoot in vrije positie naast. In de 38e minuut was het alsnog raak. Na een goede dieptepass van Olivier Boscagli en een prima voorzet van Philipp Max kon Malen de bal van dichtbij binnen werken: 0-1.

PSV raakte in dezelfde minuut Noni Madueke met een blessure kwijt. De jonge aanvaller had de voorkeur gekregen boven Eran Zahavi, die alsnog vrij snel moest invallen.

Na rust kwam PSV steeds meer onder druk te staan. Granada kreeg enkele kansen. PSV, waar naast Madueke ook aanvoerder Denzel Dumfries en Zahavi geblesseerd uitvielen, hield echter stand en mocht een onverwacht feestje vieren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.