Terug

Volg Vandaag Inside

PSV klopt Galatasaray en bereikt derde voorronde Champions League

PSV klopt Galatasaray en bereikt derde voorronde Champions League

28 juli 2021, 21:57

PSV is weer een stap dichter bij het hoofdtoernooi van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen woensdag in Istanbul overtuigend van Galatasaray: 1-2. PSV was een week eerder in eigen stadion in het eerste duel in de tweede voorronde al met 5-1 te sterk, waardoor de return niet veel meer dan een formaliteit was. Tegenvaller voor PSV was de rode kaart (twee keer geel) voor de Franse centrale verdediger Olivier Boscagli.

Trainer Roger Schmidt wilde geen risico nemen en Galatasaray niet het idee geven dat er alsnog wat te halen viel. De Duitser startte met Cody Gakpo in het basisteam. De international was vorige week in Eindhoven nog invaller, omdat hij vanwege zijn deelname aan het Europees kampioenschap pas later aansloot bij de training. De Belg Yorbe Vertessen zat op de bank in het stadion van Basaksehir, waar werd gevoetbald omdat de grasmat in het stadion van Galatasaray niet speelklaar was. Galatasaray werd ondersteund door 6500 fans. De basisploeg van PSV was verder ongewijzigd.

Een vroege treffer had de Turken wellicht nog wat hoop kunnen bieden, maar PSV was bij de les. Gevaar bleef uit. De Braziliaanse verdediger André Ramalho, deze zomer overgenomen van Red Bull Salzburg, maakte een betrouwbare indruk en haalde een aantal ballen goed met zijn hoofd weg.

Het eerste echt gevaar voor een van beide doelen ontstond pas na 26 minuten. Gakpo glipte tussen twee spelers door, maar zag zijn schot daarna worden geblokt. Datzelfde overkwam aanvoerder Marco van Ginkel kort daarna. Galatasaray stelde daar weinig tegenover.

PSV kwam in de 37e minuut verdiend op voorsprong. Doelman Fernando Muslera, die vorige week in Eindhoven een paar keer blunderde, stompte de bal na een vrije trap van Gakpo weg. Noni Madueke schoot de bal vervolgens van buiten het strafschopgebied, via verdediger Marcão Teixeira, binnen: 0-1.

Ook na rust had PSV het initiatief. Van Ginkel werkte na een klein uur spelen, na een voorzet van Mario Götze, de tweede treffer binnen. Supporters van Galatasaray, waar Ryan Babel inviel, gooiden daarna wat voorwerpen op het veld. Het duel kon gewoon doorgaan. Boscagli kreeg in de 65e minuut geel en werd even later met een tweede gele kaart weggestuurd. Hij is daardoor geschorst volgende week.

Met een man meer bepaalde invaller Mbaye Diagne in de 84e minuut de eindstand op 1-2.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.