PSV klopt De Graafschap en staat in de achtste finales

16 dec 2020, 21:46

PSV heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. Het elftal van trainer Roger Schmidt won in de tweede ronde bij De Graafschap, de huidige nummer 3 uit de eerste divisie: 1-2.

Philipp Max maakte in de 56e minuut het openingsdoelpunt. De Duitse verdediger scoorde uit een strafschop, die scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf na een lichte overtreding op aanvoerder Denzel Dumfries.

Donyell Malen zorgde in de 85e minuut voor de tweede treffer. De spits schoot de bal van grote afstand over keeper Rody de Boer in het doel. In de slotminuut van de reguliere speeltijd scoorde invaller Milan Hilderink tegen.

PSV, waar middenvelder Pablo Rosario geblesseerd uitviel, was de laatste seizoenen weinig succesvol in de beker. De Eindhovenaren wonnen het toernooi in 2012 voor het laatst en stonden in 2013 voor het laatst in de finale.