Terug

Volg Vandaag Inside

PSV in financiële spagaat: 'Gakpo met mes op de keel verkocht'

PSV in financiële spagaat: 'Gakpo met mes op de keel verkocht'

28 dec 2022, 09:34

Cody Gakpo is "met het mes op de keel" verkocht aan Liverpool, zo schrijft De Telegraaf. Volgens de krant is PSV in een financiële spagaat terecht gekomen en hadden ze het geld hard nodig.

De salariskosten in Eindhoven zijn de laatste jaren flink gestegen, net als de afschrijvingen op transfervergoedingen. Dit bedrag is nu zo'n dertig miljoen euro en met een jaarlijks exploitatietekort van tien miljoen euro, moet PSV dus zo'n veertig miljoen euro binnen halen om dat glad te strijken. Normaal gesproken helpt het kwalificeren voor de Champions League daarbij, maar daar doen de Eindhovenaren al jaren niet meer aan mee.

En dus had PSV dit jaar een grote uitgaande transfer nodig voor de financiële stabiliteit. De verkoop van sterspeler Gakpo levert naar verluidt in totaal zo'n vijftig miljoen euro op. Dit betekent dat de Eindhovenaren voor dit jaar financieel gezien veilig zijn, maar sportief gezien kan het lastig worden zonder Gakpo.

"Het paradoxale is dat door de beslissing van PSV om Gakpo nu te verkopen de kans dat komende zomer gecasht moet worden met weer een ander kroonjuweel groter is geworden, omdat het perspectief om kampioen te worden en daarmee de Champions League te halen vertroebeld wordt", concludeert De Telegraaf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.