Terug

Volg Vandaag Inside

PSV in eigen huis met heel veel moeite langs Sparta

PSV in eigen huis met heel veel moeite langs Sparta

29 nov 2020, 22:52

PSV is aan nieuw puntenverlies in de eredivisie ontsnapt. Na de 1-1 van vorige week tegen FC Twente, eindigde de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam zondag in 1-0. Donyell Malen maakte in de 78e minuut het doelpunt. De spits zag zijn strafschop worden gestopt door doelman Maduka Okoye, maar in de rebound scoorde hij alsnog.

PSV-trainer Roger Schmidt nam een grote gok door zijn basiselftal in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen PAOK Saloniki (3-2) op liefst acht plaatsen te wijzigen. De Duitse trainer zei dat hij het blessuregevaar te groot vindt voor sommige PSV'ers met het oog op het drukke schema van de maand december. "Een aantal zit aan de limiet", legde hij vooraf uit. PSV speelt over vier dagen de belangrijke uitwedstrijd tegen Granada, de koploper in groep E van de Europa League.

Malen, Cody Gakpo, Noni Madueke, Ibrahim Sangaré, doelman Yvon Mvogo, Philipp Max, aanvoerder Denzel Dumfries en Olivier Boscagli startten op de bank. De drie spelers die bleven staan waren Jordan Teze, Pablo Rosario en Eran Zahavi. De van een blessure herstelde spelmaker Mario Götze keerde terug in de basis. Aanvaller Richard Ledezma maakte door de vele wisselingen zijn debuut als basisspeler in het eerste elftal.

Het vernieuwde PSV maakte voor rust geen indruk tegen Sparta. Automatismen ontbraken en de Rotterdammers bleven eenvoudig overeind. Het team van coach Henk Fraser kreeg zelfs de grootste kans. Lennart Thy schoot de bal van afstand voor een leeg doel naast, nadat doelman Lars Unnerstall de verkeerde keuze maakte door ver zijn doel uit te komen lopen.

Schmidt wachtte nog met ingrijpen, maar deed dat even later toch toen in de beginfase van de tweede helft het spelbeeld hetzelfde bleef. Topscorer Malen kwam in de 64e minuut samen met Madueke en Gakpo in het elftal.

Sparta kwam wat meer onder druk te staan, maar mocht steeds meer gaan hopen op een punt. In de 78e minuut maakte invaller Reda Kharchouch echter een overtreding op Nick Viergever. Zahavi miste vorige week tegen Twente een strafschop en was nu al gewisseld. Daarom was de beurt nu weer aan Malen, die dit seizoen tijdens de openingswedstrijd tegen FC Groningen ook miste vanaf elf meter. Dat deed hij nu weer, maar in de rebound zorgde Malen alsnog voor de bevrijdende 1-0.

PSV steeg door de winst naar de derde plaats en heeft 4 punten minder dan koploper Ajax.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.